Πέμπτη 7 Ιουλίου 2016

Μητρ. Βλαδιβοστόκ: Οι ΗΠΑ πίσω από την Πανορθόδοξη


Την άποψη πως η Πανορθόδοξη Σύνοδος είναι πιθανό να έχει πολιτικούς στόχους εξέφρασε ο Μητροπολίτης Βενιαμίν του Βλαδιβοστόκ.

"Υποψιάζομαι ότι η προετοιμασία της συνεδρίασης της Κρήτης αφορά όχι μόνο εκκλησισατικά συμφέροντα, αλλά και πολιτικά. Έχουμε μια ισχυρή επιρροή των Ηνωμένων Πολιτειών σχετικά με το Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως. Αμερικανοί ειδικοί βοήθησαν ακόμη και στην προετοιμασία του γεγονόνος στην Κρήτη," δήλωσε ο μητροπολίτης σε συνέντευξή τουστο Rus Derzhavnaya.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Πατριάρχης Κύριλλος και η ρωσική Σύνοδος έλαβαν "μια πολύ σοφή απόφαση, όταν αρνήθηκαν την αποστολή της αντιπροσωπείας της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Κρήτη".

Και συμπλήρωσε καυστικά:

"Κανείς δεν μας ωθεί να κάνουμε ένα βήμα πίσω αιρετικά ως προς την Ορθόδοξη πίστη. Αφήστε μας να απέχουμε από κλήσεις σε ανυπακοή και σχίσμα ... ο Θεός να μας σώσει από έριδες, διαφωνίες και αιρέσεις", δήλωσε ο μητροπολίτης.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.