Παρασκευή 8 Ιουλίου 2016

Μπαίνει μπροστά!Το Πατριαρχείο Μόσχας, υπερασπιστής της Ορθοδοξίας…


Το σχίσμα στους κόλπους της Ορθοδοξίας, όπως έδειξαν και τα πρόσφατα γεγονότα με τη Μεγάλη Σύνοδο, είναι μεγάλο και βαθαίνει καθημερινά. Σύμφωνα με ρωσικές πηγές το ρωσικό Πατριαρχείο επιθυμεί να ξεφύγει από τα στενά όρια της Ρωσίας και να παίξει ένα ρόλο μεγαλύτερο και πιο οικουμενικό. Η Μόσχα επιθυμεί να γίνει, στην ουσία, η ‘Τρίτη Ρώμη’, μία συνέχεια της Κωνσταντινούπολης.

Ο Ρώσος Ηγέτης επιθυμεί να ‘ξεφύγει’ η Ρωσική Εκκλησία από τα κατάλοιπα του σταλινισμού. Γι αυτό το λόγο χρειάζεται να βρει μία περιοχή που θα δείχνει τη παγκόσμια εμβέλεια του Ρώσου Πατριάρχη. Μία περιοχή που θα είναι κοντά στα Βαλκάνια για να δείχνει το έρεισμα της Μόσχας σε αυτή την περιοχή.

Η σκέψη είναι να δημιουργηθεί η έδρα του νέου Ορθόδοξου κόσμου στην Κριμαία. Σε μία περιοχή που δε θυμίζει Σοβιετική Ένωση, είναι κοντά στα Βαλκάνια, είναι στην ευρωπαϊκή ήπειρο και θα αποτελεί το φυσικό όριο μεταξύ Δύσης και Ανατολής.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.