Δευτέρα 22 Αυγούστου 2016

Κύπρος και Αίγυπτος αλλάζουν το ενεργειακό σκηνικό στη Μεσόγειο-«Τρίζει» τα δόντια η Τουρκία


Σύμφωνα με δημοσίευμα του κυπριακού Τύπου.

Η Κυπριακή Δημοκρατία και η Αίγυπτος ετοιμάζονται να υπογράψουν συμφωνία για θέματα ενέργειας στις 26 Αυγούστου, ενώ πληροφορίες κάνουν λόγο πως η Τουρκία από το παρασκήνιο απειλεί καθώς θέλει μερίδιο από την πίτα.

Οι πληροφορίες επίσης αναφέρουν ότι ο υπουργός Πετρελαίου της Αιγύπτου, Τάρεκ Ελμόλα, θα επισκεφθεί την Κύπρο την ερχόμενη εβδομάδα και στα πλαίσια αυτά θα υπογράψει με τον υπουργό Ενέργειας της Κύπρου, Γιώργο Λακκοτρύπη, ενώ η συμφωνία θα αφορά την αξιοποίηση του αερίου που θα πωλείται από τη Λευκωσία στο Κάιρο, δηλαδή από την κυπριακή ΑΟΖ προς τους τερματικούς σταθμούς της Αιγύπτου ή και προς ηλεκτροπαραγωγούς σταθμούς, παρακάμπτοντας την Τουρκία.

Την ίδια στιγμή μάλιστα συζητείται η νέα τριμερή συνεργασία Ελλάδος, Κύπρου και Αιγύπτου σε επίπεδο κορυφής, που χρονικά τοποθετείται το φθινόπωρο, γεγονός φυσικά που δεν αρέσει στη γείτονα χώρα. Τα συμφέροντα είναι τεράστια και η Ελλάδα θα αποτελέσει την «γέφυρα» που θα ενώσει την Μέση Ανατολή και την Ασία με την Ευρώπη. Κάπου εκεί όμως παραμονεύει η Τουρκία…


Πηγή: http://www.el.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.