Παρασκευή, 2 Σεπτεμβρίου 2016

Έρχεται η «μητρική τράπεζα» του παγκόσμιου ηγέτη - Μανιφέστο από την Deutsche Bank


Η παγκόσμια εξουσία επιδιώκει να έχει μία μόνο εταιρεία, την μητρική, η οποία θα συγκεντρώσει μέσω των πολυεθνικών όλον τον πλούτο και φυσικά μία τράπεζα να τον διαχειρίζεται.

Σε αυτή την κατεύθυνση δρομολογούνται συγχωνεύσεις τραπεζών.

Έτσι, ο επικεφαλής της Deutsche Bank, Τζον Κράιαν, έκανε μία ασυνήθιστη, για όσους δεν γνωρίζουν, δημόσια έκκληση για συγχωνεύσεις των ευρωπαϊκών τραπεζών, λίγες εβδομάδες αφού η μεγαλύτερη γερμανική τράπεζα δυσκολεύθηκε να περάσει τις ευρωπαϊκές ασκήσεις αντοχής.

Σου δίνουν το πρόβλημα (τραπεζική κρίση), σου δίνουν και την λύση (συγχωνεύσεις τραπεζών). 
 
Ο διευθύνων σύμβουλος της γερμανικής τράπεζας σημείωσε χαρακτηριστικά:

«Χρειαζόμαστε περισσότερες συγχωνεύσεις, σε εθνικό επίπεδο, αλλά επίσης και διασυνοριακά».

Τα κέρδη των ευρωπαϊκών τραπεζών μειώνονται γενικά, καθώς η οικονομική ανάπτυξη παραμένει σε χαμηλή ταχύτητα, τα επιτόκια είναι κατακρημνισμένα και συνεχίζεται η εκκαθάριση επισφαλών δανείων, ύψους δισεκατομμυρίων ευρώ. Οι γερμανικές τράπεζες ειδικότερα δυσκολεύονται, καθώς η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα τυπώνει συνεχώς νέο χρήμα και καθιστά ακριβότερη τη διαφύλαξη μετρητών από τις τράπεζες.

Έτσι προτείνεται η «λύση» των συγχωνεύσεων.

«Εάν κοιτάξουμε ειδικότερα τη Γερμανία, δεν έχει περάσει από αυτό το κύμα των συγχωνεύσεων, όπως έχει κάνει η Ισπανία», δήλωσε ο Κράιαν, προσθέτοντας: «Στην Γερμανία υπάρχουν, κατά την άποψή μου, πάρα πολλές τράπεζες».

Άρα, σύμφωνα με τον Κράιαν, πρέπει να υπάρχουν όλο και λιγότερες! 


Πηγή: http://www.el.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου