Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2016

Έρχεται η «μητρική τράπεζα» του παγκόσμιου ηγέτη - Μανιφέστο από την Deutsche Bank


Η παγκόσμια εξουσία επιδιώκει να έχει μία μόνο εταιρεία, την μητρική, η οποία θα συγκεντρώσει μέσω των πολυεθνικών όλον τον πλούτο και φυσικά μία τράπεζα να τον διαχειρίζεται.

Σε αυτή την κατεύθυνση δρομολογούνται συγχωνεύσεις τραπεζών.

Έτσι, ο επικεφαλής της Deutsche Bank, Τζον Κράιαν, έκανε μία ασυνήθιστη, για όσους δεν γνωρίζουν, δημόσια έκκληση για συγχωνεύσεις των ευρωπαϊκών τραπεζών, λίγες εβδομάδες αφού η μεγαλύτερη γερμανική τράπεζα δυσκολεύθηκε να περάσει τις ευρωπαϊκές ασκήσεις αντοχής.

Σου δίνουν το πρόβλημα (τραπεζική κρίση), σου δίνουν και την λύση (συγχωνεύσεις τραπεζών). 
 
Ο διευθύνων σύμβουλος της γερμανικής τράπεζας σημείωσε χαρακτηριστικά:

«Χρειαζόμαστε περισσότερες συγχωνεύσεις, σε εθνικό επίπεδο, αλλά επίσης και διασυνοριακά».

Τα κέρδη των ευρωπαϊκών τραπεζών μειώνονται γενικά, καθώς η οικονομική ανάπτυξη παραμένει σε χαμηλή ταχύτητα, τα επιτόκια είναι κατακρημνισμένα και συνεχίζεται η εκκαθάριση επισφαλών δανείων, ύψους δισεκατομμυρίων ευρώ. Οι γερμανικές τράπεζες ειδικότερα δυσκολεύονται, καθώς η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα τυπώνει συνεχώς νέο χρήμα και καθιστά ακριβότερη τη διαφύλαξη μετρητών από τις τράπεζες.

Έτσι προτείνεται η «λύση» των συγχωνεύσεων.

«Εάν κοιτάξουμε ειδικότερα τη Γερμανία, δεν έχει περάσει από αυτό το κύμα των συγχωνεύσεων, όπως έχει κάνει η Ισπανία», δήλωσε ο Κράιαν, προσθέτοντας: «Στην Γερμανία υπάρχουν, κατά την άποψή μου, πάρα πολλές τράπεζες».

Άρα, σύμφωνα με τον Κράιαν, πρέπει να υπάρχουν όλο και λιγότερες! 


Πηγή: http://www.el.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.