Τρίτη 7 Μαρτίου 2017

Η ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΗ ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΕΝΟΣ ΠΡΩΗΝ ΑΙΧΜΑΛΩΤΟΥ ΤΗΣ ISIS


Γράφει Συντακτική Ομάδα Χειλαδάκη

Το ότι το ISIS γεννήθηκε και αντρώθηκε σε μια μεγάλη έκταση έχει πολλές αιτίες, αλλά όπως ομολογεί ο Θέο Πάντνος (Theo Padnos), πρώην αιχμάλωτος επί χρόνια των τζιχαντιστών, είναι τα μεγάλα κεφάλαια και το χρήμα που εισέρευσε κυρίως από τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Η οικονομική αυτή ευμάρεια είχε ως αποτέλεσμα να προσελκυστούν πολλοί εθελοντές στις τάξεις των τζιχαντιστών και από τις ευρωπαϊκές χώρες και από τις ΗΠΑ.

Το καθεστώς αυτό είχε τους προνομιούχους του που ζούσαν μια άνετη ζωή με όλες τις ανέσεις και από κάτω υπήρχαν οι καταπιεζόμενοι, οι συνθήκες ζωής των οποίων θύμιζαν το αρχιπέλαγος Γκουλάκ. Παράλληλα, λειτουργούσε και ένα καθεστώς άκρα της βίας με βάση την ισλαμική Σαρία που δεν γνωρίζει κανένα οίκτο σε όσους δεν πιστεύουν.

Οι κύριοι υπαίτιοι για αυτές τις φρικτές εικόνες που προβλήθηκαν και που δείχνουν την σκληρότητα του καθεστώτος , όπως υποστηρίζει ο Theo Padnos, είναι ο πρόεδρος Ομπάμα και το καθεστώς του, αλλά μεγάλο μέρος της ευθύνης φέρουν και οι λαοί της Δύσης και των ΗΠΑ που ψηφίζουν τους χειρότερους εγκληματίες σαν κυβερνήτες των χωρών τους.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.