Τετάρτη, 8 Μαρτίου 2017

The Times: Η πιο στενή συνεργασία Ρωσίας και ΗΠΑ από το B΄ Παγκόσμιο Πόλεμο στην Ιεράπολη


Οι αμερικανικές και οι ρωσικές δυνάμεις κάνουν περιπολίες ταυτόχρονα στα περίχωρα της συριακής πόλης Ιεράπολης, κάτι που αντιπροσωπεύει τη πιο στενή συνεργασία Μόσχας και Ουάσιγκτον στο πεδίο της μάχης από τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο αναφέρει η βρετανική εφημερίδα The Times.

Αυτό που παρατηρείται στο συριακό έδαφος σήμερα είναι η πιο στενή συνεργασία ανάμεσα στις 2 υπερδυνάμεις από την εποχή του Β Παγκοσμίου πολέμου εκτιμά το Times. Τότε τον Απρίλη του 1945, ο σοβιετικός και ο αμερικανικός στρατός έδωσαν τα χέρια κοντά στον ποταμό Έλβα αναφέρει το μέσο.

Στη Συρία οι στρατιώτες των 2 υπερδυνάμεων μέχρι τώρα απέφυγαν τις επαφές ευρισκόμενοι σε μια απόσταση 8 χλμ οι μεν από τους δε σύμφωνα με το Times. Από κάθε πλευρά φαίνονται οι εθνικές σημαίες υψωμένες «για να δείξουν τις δυνάμεις τους ».

Πραγματοποιούν περιπολίες στα περίχωρα της πόλης Manbij, στα 25 χλμ από τα τουρκικά σύνορα. Οι στρατιώτες είναι επιφορτισμένοι να μην αφήνουν τα αντιμαχόμενα μέρη να διεξάγουν επιχειρήσεις μάχης :

« Θεωρητικά αυτοί υπηρετούν μια ουδέτερη ζώνη μεταξύ των Κούρδων και αυτών που υποστηρίζονται από την Τουρκία.

Αλλά σε πρακτικό επίπεδο αποδεικνύουν μια νέα προσέγγιση γεωπολιτικής των 2 χωρών υπό την προεδρία του Τραμπ », παρατηρεί η εφημερίδα.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου