Πέμπτη 4 Μαΐου 2017

Απόφαση-κόλαφος Ουνέσκο για την Ιερουσαλήμ – Πως αντέδρασε η Ελλάδα

Ραγδαίες οι εξελίξεις για την «ιερή πόλη»

Σε προηγούμενο άρθρο μας, σας ενημερώσαμε περί της ανάδειξης μιας νέας εβραϊκής ελίτ δίπλα στον Ντόναλντ Τραμπ, η οποία στηρίζεται από την Εθνική Δεξιά, την παράταξη που προσπαθεί να αλλάξει τα δεδομένα στον πλανήτη και έρχεται σε σύγκρουση με το αριστερόστροφο αμερικανοεβραϊκό λόμπι των ΗΠΑ και τους γνωστούς Οίκους της Νέας Τάξης (Ρότσιλντ, Ρόκφέλερ, Σόρος κτλ.).

Η Εθνική Δεξιά απαιτεί να αναγνωριστούν τα Ιεροσόλυμα ως πρωτεύουσα του Ισραήλ, πράγμα που δεν βρίσκει σύμφωνη την Νέα Τάξη, καθώς στα σχέδιά της περιλαμβάνεται η ανάληψη της διοίκησης στην «ιερή πόλη», όπου ενώνονται οι τρεις μονοθεϊστικές θρησκείες, από τον Ο.Η.Ε.

Έτσι, όπως μεταδίδουν διεθνή μέσα ενημέρωσης, την Τρίτη 2. Μαΐου, Ημέρα Ανεξαρτησίας του Ισραήλ, η UNESCO, ο εξειδικευμένος δηλαδή διεθνής Οργανισμός του ΟΗΕ σε θέματα πολιτισμού, ψήφισε υπέρ του να υιοθετήσει μία απόφαση, η οποία να αρνείται την κυριαρχία του Ισραήλ πάνω στην Ιερουσαλήμ.

Επιπλέον τονίστηκε πως το Ισραήλ δεν έχει νομικά ή ιστορικά δικαιώματα στην πόλη και ασκήθηκε κριτική για την επέκταση των εβραϊκών οικισμών.

Η απόφαση πέρασε με ψήφους 22-10 και 23 αποχές και απαγορεύει στο Ισραήλ «τα όποια νομοθετικά και κυβερνητικά μέτρα που αλλάζουν ή σκοπεύουν να αλλάξουν τον χαρακτήρα και το Status Quo της Ιερής Πόλης της Ιερουσαλήμ».

Οι πόλεις που ψήφισαν κατά της απόφασης είναι οι ΗΠΑ, η Βρετανία, η Ιταλία, η Ολλανδία, η Λιθουανία, η Ελλάδα, η Παραγουάη, η Ουκρανία, το Τόγκο και η Γερμανία.

Μάλιστα η Ιταλία ήταν η μοναδική ευρωπαϊκή χώρα, η οποία άσκησε έντονη κριτική στην απόφαση της ΟΥΝΕΣΚΟ.

«Η άποψή μας είναι ξεκάθαρη. Η ΟΥΝΕΣΚΟ δεν μπορεί να είναι μέρος διαρκούς ιδεολογικής αντιπαράθεσης», ανέφερε ο Ιταλός ΥΠΕΞ, Angelino Alfano.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Benjamin Netanyahu, ανέφερε από την πλευρά του:

«Δεν υπάρχει έθνος στον κόσμο που να θεωρεί την Ιερουσαλήμ ιερή πόλη για αυτό, όσο οι Εβραίοι. Η ΟΥΝΕΣΚΟ προσπαθεί να θάψει αυτή την αλήθεια. Θα εξακολουθούμε να παλεύουμε».
 
Πηγή: http://www.el.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.