Παρασκευή 19 Μαΐου 2017

Αμερικανός γερουσιαστής λέει ότι οι εβραίοι της διασποράς λειτουργούν ως κατάσκοποι του Ισραήλ


Η Ρεπουμπλικανή γερουσιαστής Deb Fischer (αριστερά) και ο γερουσιαστής Tom Cotton (στη μέση), Ρεπουμπλικανός από το Αρκάνσας, στο ετήσιο συνέδριο της Jerusalem Post στη Νέα Υόρκη.

Η εμβέλεια των Εβραϊκών κοινοτήτων σε όλο τον κόσμο έχει αποδειχθεί ένα μοναδικό προσόν στον τομέα των πληροφοριών για το κράτος του Ισραήλ, δήλωσε την περασμένη βδομάδα ένας ανώτατος νομικός της Επιτροπής Πληροφοριών της Γερουσίας των ΗΠΑ.

Όπως μεταδίδει η The Jerusalem Post, μιλώντας στο ετήσιο συνέδριό της στη Νέα Υόρκη, ο γερουσιαστής Tom Cotton, Ρεπουμπλικανός από το Αρκάνσας, δήλωσε ότι η σχέση του Ισραήλ με την Εβραϊκή διασπορά το επιτρέπει να κοιτάζει σε περιοχές του κόσμου που είναι δύσκολο να διεισδύσουν οι υπηρεσίες πληροφοριών.

Μέσα σε ένα αρκετά αποκαλυπτικό δίλεπτο της συζήτησης (από το 6ο μέχρι το 8ο λεπτό του βίντεο), ο Cotton είπε:

”Δεν μπορώ να μπω προφανώς σε όλες τις λεπτομέρειες, αλλά θα πω ότι η συνεργασία μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και των υπηρεσιών ασφαλείας του Ισραήλ είναι από τις καλύτερες που έχουμε με οποιοδήποτε έθνος στον κόσμο, και τόσο οι τεχνικές δεξιότητες των Ισραηλινών όσο και οι παγκόσμιες σχέσεις λόγω της Εβραϊκής διασποράς προσφέρουν στο Ισραήλ κάποια πλεονεκτήματα που ουσιαστικά δεν έχει καμία άλλη χώρα ή ίδρυμα οπουδήποτε αλλού στον κόσμο.

Έτσι λειτουργούμε σαν το χέρι με το γάντι με τις στρατιωτικές και τις υπηρεσίες ασφαλείας του Ισραήλ. Ήμουν εκεί πριν από λίγες εβδομάδες σε ένα ταξίδι με την Επιτροπή Πληροφοριών και είναι καλό όπως πάντα, ίσως ακόμα καλύτερα τώρα που ο Πρόεδρος Τραμπ είναι στην εξουσία και είναι μια στενή και σχεδόν συμβιωτική σχέση μεταξύ των οργάνων των δύο κρατών μας.

Είναι πολύ ευκολότερο να βρούμε Εβραίους σε κάθε χώρα του κόσμου απ’ ό, τι να βρούμε Αμερικανούς σε αυτές τις χώρες -σε μερικές χώρες- και οι σχέσεις που έχουν οι πολίτες του έθνους του Ισραήλ με αυτή τη διασπορά, πολλοί από τους οποίους έχουν έρθει παραδείγματος χάρη από τις παλιές Σοβιετικές δημοκρατίες μόλις δήλωσαν την ανεξαρτησία τους στις αρχές της δεκαετίας του 1990, δίνει στο Ισραήλ κάποια μοναδικά πλεονεκτήματα που οι περισσότερες χώρες δεν έχουν όταν προσπαθούν να εντοπίσουν απειλές από το εξωτερικό ή να αναπτύξουν τις πληροφορίες που οι εκλεγμένοι ηγέτες τους χρειάζονται για να διατηρήσουν ασφαλείς τις χώρες τους. Πολλές φορές αυτό έχει δευτερεύον όφελος και για τους συμμάχους του Ισραήλ”.

Ο Cotton, ισχυρός υποστηρικτής του Ισραήλ και σύμμαχος της σημερινής Ισραηλινής κυβέρνησης, μίλησε σε ένα πάνελ μαζί με την Ρεπουμπλικανή γερουσιαστή Deb Fischer από τη Νεμπράσκα.

Η Fischer εξήρε επίσης το Ισραήλ για τις δυνατότητές του για συλλογή πληροφοριών και χαρακτήρισε το κράτος ως ένα “άθικτο αεροσκάφος” από το οποίο οι συμμαχικές δυνάμεις μπορούν να ξεκινήσουν επιχειρήσεις στη μεγαλύτερη Μέση Ανατολή.

Και οι δύο γερουσιαστές επαίνεσαν τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τράμπ για την επιλογή της Σαουδικής Αραβίας, του Ισραήλ και της Αγίας Έδρας ως πρώτες ξένες επισκέψεις από τότε που ανέλαβε καθήκοντα.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.