Πέμπτη 11 Μαΐου 2017

Η Ρωσία γιορτάζει με μεγάλη παρέλαση την Αντιφασιστική Νίκη


Για ακόμη μία χρονιά η Ρωσία εντυπωσίασε τον πλανήτη με την μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας, προς τιμή της 72ης επετείου από την Αντιφασιστική Νίκη και το τέλος του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου, του αιματηρότερου που γνώρισε η ανθρωπότητα.


Στις 9 Μάη 1945, ώρα 0.43′, η Γερμανία υπέγραψε την άνευ όρων παράδοσή της, μπροστά στους εκπροσώπους της ΕΣΣΔ, των ΗΠΑ, της Βρετανίας και της Γαλλίας. Ο φόρος αίματος της Σοβιετικής Ενωσης στην νίκη επί του ναζισμού ανέρχεται σε περίπου 27 εκατομμύρια νεκρούς.


Στην παρέλαση συμμετείχαν δέκα χιλιάδες στρατιωτικοί όλων των κλάδων και όπλων και 114 μονάδες τεχνικού εξοπλισμού, ενώ, παρά το γεγονός ότι οι σχηματισμοί της πολεμικής αεροπορίας έκανε κανονικά τις γενικές πρόβες τις προηγούμενες μέρες, τελικά δεν συμμετείχε λόγω πολύ χαμηλής νέφωσης που καθιστούσε επικίνδυνες της πτήσεις για την ασφάλεια του κόσμου και των πληρωμάτων.

Η παρέλαση στην Κόκκινη Πλατεία είναι το αποκορύφωμα των εορτασμών της 9ης Μάη σε όλη την Ρωσία, με πλήθος εκδηλώσεων και παρελάσεων από άκρη σε άκρη της αχανούς χώρας.

Ιδιαίτερα συγκινητική είναι η δράση με την ονομασία «Το Αθάνατο Τάγμα», κατά την οποία, εκατομμύρια πολίτες συγκροτούν τεράστιες διαδηλώσεις κρατώντας στα χέρια πλακάτ με τις φωτογραφίες συγγενών τους που έδωσαν την ζωή τους για το τσάκισμα του ναζισμού. Στην δράση συμμετείχε και φέτος ο πρόεδρος Πούτιν, κρατώντας την φωτογραφία του πατέρα του.


Η δράση λαμβάνει χώρα και σε πολλές χώρες του εξωτερικού, ενώ την περασμένη Κυριακή πραγματοποιήθηκε και στην πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα.

Μήνυμα με αφορμή αυτήν την σημαντική μέρα έστειλαν και από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, οι Ρώσοι κοσμοναύτες, Ολέγκ Νοβίτσκι και Φιόντορ Γιουρτσίχιν, ο οποίος είναι και ελληνικής καταγωγής.

«Ο κόσμος μας είναι τεράστιος και ανοιχτός» είπε ο Γιουρτσίχιν στο μήνυμά του. «Και αυτό μας επιβάλλει μια ειδική υποχρέωση: Την υποχρέωση της φιλίας, της καλής γειτονίας, της αλληλοβοήθειας, όπως έχουμε εμείς εδώ στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. Από εδώ, από το διάστημα φαίνεται πόσο πόσο όμορφος και πόσο εύθραυστος είναι ταυτόχρονα ο πλανήτη μας».
Πηγή: http://tvxs.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.