Παρασκευή 2 Ιουνίου 2017

Και επίσημα ανακοινώθηκε το 4ο Γερμανικό Ράιχ!

Πλήρης κατάκτηση της Ευρώπης

Τελικά υλοποιείται αυτό που πολλοί ιστορικοί προειδοποιούσαν του ευρωπαϊκούς λαούς. Το 4ο γερμανικό Ράϊχ είναι γεγονός και η ανακοίνωσή του έγινε...σημαδιακά σε μια μπυραρία του Μονάχου, όπως είχε γίνει και το 3ο Ράϊχ 70 σχεδόν χρόνια πριν από τον Χίτλερ. Αυτή τη φορά, όμως, ηγέτης θα είναι μια γυναίκα, η Άνγκελα Μέρκελ, που όπως γράφουν και τα αμερικανικά μέσα είναι "ο άξονας του κακού".

Τα πρώτα σημάδια δημιουργίας μιας γερμανοκρατούμενης Ευρώπης ήρθαν από την οικονομική κρίση του 2011, από την οποία μόνο η Γερμανία εξέρχεται οικονομικά αλώβητη. Μάλιστα, πολλές φορές, δεν διστάζει να αποδείξει τον ηγετικό της ρόλο σε μικρότερα κράτη όπως την Ελλάδα. Ωστόσο, η κίνηση που προκάλεσε συζητήσεις ήταν η στάση του Βερολίνου και των "υπηκόων" του ευρωπαϊκών κρατών στην Σύνοδο του ΝΑΤΟ πριν λίγες μέρες. Η Μέρκελ στις δηλώσεις της είπε ότι ναι μεν η αμερικανική παρουσία στην Ευρώπη είναι έντονη, αλλά η Ευρώπη οφείλει να φροντίσει και η ίδια για την ασφάλειά της και να αναπτύξει δεσμούς και με τις άλλες μεγάλες δυνάμεις, όπως η Ινδία (και η Κίνα).

Λίγα λεπτά αργότερα, κυκλοφόρησε μήνυμα Τραμπ στο Twitter που επανελάμβανε, ότι η Γερμανία κερδοσκοπεί σε βάρος των ΗΠΑ, με τεράστια εξαγωγική ανισότητα και χρωστάει πολλά χρήματα στο ΝΑΤΟ. Η απάντηση ήρθε από τον "αντίπαλο" της Καγκελαρίου Μάρτιν Σουλτς, ο οποίος τόνισε ότι ο Αμερικανός Πρόεδρος «είναι ο καταστροφέας των Δυτικών αξιών» και ότι «υπονομεύει την ειρηνική συνεργασία μεταξύ των εθνών, βασιζόμενη στον αμοιβαίο σεβασμό και στην ανοχή. Οφείλεται αντίσταση –πρόσθεσε- απέναντι σ’ έναν τέτοιον άνθρωπο και στην ιδεολογία του για επανεξοπλισμό.»

Σειρά στο μπαράζ αντιαμερικανισμού είχε ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ που ανέφερε ότι "όποιος επιταχύνει την κλιματική αλλαγή, εξασθενίζοντας την προστασία του περιβάλλοντος, όποιος πουλάει περισσότερα όπλα σε εμπόλεμες ζώνες και δεν θέλει την πολιτική λύση θρησκευτικών συγκρούσεων, θέτει σε κίνδυνο την ειρήνη στην Ευρώπη". Ο Γερμανός υπουργός των Εξωτερικών χαρακτήρισε την πολιτική του Τραμπ «κοντόφθαλμη και αντίθετη στα συμφέροντα της Ευρώπης. Κατέληξε δε λέγοντας «Η Δύση σμικρύνθηκε, τουλάχιστον έγινε ασθενέστερη!».
 
 
Πηγή: http://www.el.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.