Πέμπτη 15 Ιουνίου 2017

Τι θα συμφωνήσουν Ελλάδα-Κύπρος-Ισραήλ στην Θεσσαλονίκη

Αλλάζουν τα δεδομένα στη Μεσόγειο

Στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιείται την Πέμπτη η τριμερής συνάντηση κορυφής Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ με τη συμμετοχή των πρωθυπουργών της Ελλάδας και του Ισραήλ, Αλέξη Τσίπρα και Μπέντζαμιν Νετανιάχου και του Προέδρου της Κύπρου, Νίκου Αναστασιάδη, καθώς και υπουργών από τις τρεις χώρες.

Στο επίκεντρο θα βρεθεί η συνεργασία στους τομείς της ενέργειας, του περιβάλλοντος, της ψηφιακής τεχνολογίας, της οικονομίας, της επιστήμης, της έρευνας, της τεχνολογίας, των τηλεπικοινωνιών, της διαστημικής τεχνολογίας και της διασποράς.

Θα συζητηθούν επίσης ζητήματα περιφερειακής ασφάλειας και διεθνούς πολιτικής, με αφορμή και τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, όπως η κρίση στο Κατάρ, η κατάσταση στη Συρία και το Ιράν, το θέμα της τρομοκρατίας, το Παλαιστινιακό και το Κυπριακό.

Πηγές της κυβέρνησης υπογράμμιζαν τον ιδιαίτερο ρόλο που έχει η κυβέρνηση Νετανιάχου στο Ισραήλ με τη νέα κυβέρνηση Τραμπ στις ΗΠΑ.

Η ενέργεια θα είναι βασικό θέμα συζήτησης, με τους αγωγούς φυσικού αερίου και ειδικότερα η ηλεκτρική διασύνδεση με το καλώδιο Euro-Αsia- Interconnector, το οποίο θα ξεκινάει από το Ισραήλ και μέσω Κύπρου και Κρήτης θα μεταφέρει ηλεκτρική ενέργεια στην Αττική, ενώ θα συνοδεύεται παράλληλα από οπτική ίνα.

Από την ελληνική πλευρά θα συμμετέχουν οι υπουργοί Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης, Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρης Παπαδημητρίου, Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς

Πριν από την Τριμερή Συνάντηση Κορυφής θα γίνει η διμερής συνάντηση Τσίπρα-Νετανιάχου και θα συνέλθει το Ανώτατο Συμβούλιο συνεργασίας Ελλάδας-Ισραήλ.

Η Θεσσαλονίκη θυμίζει φρούριο από το πρωί της Τετάρτης και "μούτρωσε", καθώς συννέφιασε, μετά την άφιξη των "υψηλών" καλεσμένων.

Το όλο θέμα, ενώ είναι τεράστιας σημασίας, τα ελληνικά μέσα, πιστά στο δόγμα, Ελλάς είναι μόνο η Αθήνα, το αγνόησαν.
 
Πηγή: http://www.el.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.