Τετάρτη 19 Ιουλίου 2017

ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΘΑ «ΧΤΥΠΗΣΟΥΝ» ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ Ο SOUTH STREAM

 
 Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης 
 
Οι Αμερικανοί δεν θα καθίσουν με σταυρωμένα χέρια στο σημαντικό ζήτημα της συμφωνίας Ρωσίας Τουρκίας για τον ενεργειακό αγωγό South Stream και θα αντιδράσουν με πολλούς «τρόπους», με βάσιμες υπόνοιες ακόμη και για υπονόμευση και αποσταθεροποίηση της χώρας.
Την άποψη αυτή που έχει θορυβήσει την Άγκυρα, εξέφρασε ο γνωστός Ρώσος πολιτικός, Nikolay Starikov, σχολάζοντας την συμφωνία της ρωσικής Gazprom με την Τουρκία στην υλοποίηση του μεγάλου σχεδίου κατασκευής ενός ενεργειακού αγωγού που θα συνδέει την Ρωσία με την Τουρκία και στη συνέχεια θα προωθείται στην Δύση.
Ο Ρώσος πολίτικος προειδοποιεί την Τουρκία ότι οι Αμερικανοί δεν θα μείνουν αδρανείς στην προοπτική να υλοποιηθεί αυτό το σχέδιο, καθώς δεν θέλουν με κανένα τρόπο να εξαρτάται η Ευρώπη από το ρωσικό φυσικό αέριο, ενώ είναι ικανοί είναι να επιχειρήσουν ακόμα και σχέδιο αποσταθεροποίησης και ανατροπής του καθεστώτος.
Η προοπτική αυτή σε μια σημερινή Τουρκία όπου κυριαρχεί ο φόβος και η καχυποψία, καθώς καθημερινά γίνονται αθρόες συλλήψεις αντίπαλων του καθεστώτος, διαγραφεί σίγουρα ένα πολύ δύσκολο τοπίο για τον εν λόγω αγωγό.
Ίδωμεν!

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.