Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2017

"Τρέμει" η Ευρώπη την επικυριαρχία Πούτιν στη Συρία- Η αντίδραση της Γερμανίας

Νέα αντιρωσική παράνοια
 
Ο εκπρόσωπος των συντηρητικών της Άγγελας Μέρκελ για ζητήματα εξωτερικής πολιτικής στην Μπούντεσταγκ, ο Γιούργκεν Χαρτ, υποβάθμισε την Πέμπτη την πρωτοβουλία του προέδρου της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν με σκοπό να αρχίσει μια νέα ειρηνευτική διαδικασία στη Συρία με την υποστήριξη του Ιράν και της Τουρκίας, κάνοντας λόγο για το «αποκορύφωμα του κυνισμού» του Κρεμλίνου.

Οι ηγέτες της Ρωσίας, του Ιράν και της Τουρκίας κάλεσαν τη συριακή κυβέρνηση και τη συριακή αντιπολίτευση να «συμμετάσχουν εποικοδομητικά» σε μια σύνοδο που σχεδιάζεται να οργανωθεί στο Σότσι, το ρωσικό θέρετρο της Μαύρης Θάλασσας.

Ο Χαρτ υπογράμμισε ότι η Ρωσία έχει εμποδίσει επανειλημμένα τις προσπάθειες του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για την εξεύρεση πολιτικής λύσης και τον τερματισμό του πολέμου, που έχει πλέον μπει στον έβδομο χρόνο.

«Αποτελεί αποκορύφωμα του κυνισμού το ότι, απ' όλες της χώρες, η Ρωσία και το Ιράν, που έριξαν λάδι στη φωτιά του πολέμου στη Συρία για να εξυπηρετήσουν δικά τους συμφέροντα, προκαλώντας τους θανάτους χιλιάδων ανθρώπων, θέλουν τώρα να διαμορφωθεί ένα πολιτικό όραμα για το μέλλον της Συρίας», έκρινε ο Γιούργκεν Χαρτ.

Κατά τον ίδιο, η Χριστιανική Ένωση ελπίζει η ανακοίνωση περί κατάπαυσης του πυρός είναι σοβαρή και θα οδηγήσει στη μόνιμη αναστολή των εχθροπραξιών στη Συρία και τον τερματισμό των μαζικών σφαγών, των εκτοπισμών και της εξορίας των Σύρων.

«Η Ρωσία, το Ιράν και το δικτατορικό καθεστώς της Συρίας θα μπορούσαν να το είχαν κάνει αυτό πολύ καιρό πριν εάν ήθελαν», ανέφερε ακόμη ο Χαρτ και επέμεινε πως δεν μπορεί να υπάρξει λύση με τους όρους που θέτει ο σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ.

Για το στέλεχος αυτό των συντηρητικών, διαρκής ειρήνη στη Συρία μπορεί να υπάρξει μόνο αν το συναποφασίσουν όλα τα μέρη με βάση μια ειρηνευτική διαδικασία υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας δεν έχει σχολιάσει την πρωτοβουλία Πούτιν μέχρι στιγμής.
 
Πηγή: http://www.el.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.