Τετάρτη 21 Μαρτίου 2018

Πατριαρχείο Μόσχας για την Δύση: «Μας δαιμονοποιούν»


Την στιγμή που προς ολική ρήξη βαδίζουν οι σχέσεις μεταξύ Βρετανίας και Ρωσίας, μετά την απόπειρα δολοφονίας του Ρώσου πρώην διπλού πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ σε αγγλικό έδαφος, αλλά και μετά την πρωτοφανή κίνηση, οι ηγέτες ΗΠΑ, Γαλλίας, Μ. Βρετανίας και Γερμανίας να συνυπογράψουν κοινή δήλωση με την οποία στοχοποιούν τη Ρωσία ως υπεύθυνη για τη δολοφονική ενέργεια, η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία παίρνει θέση και καταδικάζει τα πρόσφατα αντιρωσικά δρώμενα στη διεθνή σκηνή.

«Όπως λένε οι άνθρωποι συνήθως: καταλαβαίνω τα πάντα. Όπως και πολλοί πολίτες μας έχω κι εγώ πολλές ερωτήσεις για τις αρχές μας, αλλά όσα κάνουν οι δυτικοί μας εταίροι αποτελούν μια εμφανή καταρρακτώδη και σκληρή πορεία για τη δαιμονοποίηση της Ρωσίας», δήλωσε ο επικεφαλής του Συνδέσμου του ρωσικού πατριαρχείου για την εκκλησία, την κοινωνία και τις σχέσεις με τα ΜΜΕ, Βλαντιμίρ Λεγκόγια μετά την ανακοίνωση νέων βρετανικών κυρώσεων κατά της Ρωσίας.

«Γιατί; Ο κόσμος θα χάσει μόνο από αυτό, ολόκληρος ο κόσμος, δεν είναι σαφές;» αναρωτιέται ο αξιωματούχος του Πατριαρχείου Μόσχας.

Η Γερμανία, η Γαλλία, η Βρετανία και οι ΗΠΑ εξέδωσαν κοινό ανακοινωθέν στο οποίο δηλώνουν ότι η απόπειρα δολοφονίας κατά του πρώην Ρώσου πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ, αποτελεί την πρώτη επίθεση τέτοιου τύπου στην Ευρώπη από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και συνιστά επίθεση κατά της κυριαρχίας του Ηνωμένου Βασιλείου.

Σε αυτό το πρωτοφανές ανακοινωθέν ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τραμπ, ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμμάνουελ Μακρόν, η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγελα Μέρκελ και η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι, δήλωσαν ότι «δεν υπάρχει εύλογη εναλλακτική εξήγηση» παρά μόνον ότι η Μόσχα είναι υπέυθυνη για την επίθεση της 4ης Μαρτίου στην Αγγλία.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.