Παρασκευή, 22 Ιουνίου 2018

Το θέμα των Τσάμηδων στην Βουλή – «Τορπίλη» στην ΑΟΖ


Μετά το Σκοπιανό, η κυβέρνηση θέλει να… «λύσει», με τον δικό της ιδιαίτερο τρόπο, και τα θέματα με την Αλβανία. 

του Κίμωνα Χαραλάμπους

Οι διεκδικήσεις των τσάμηδων εις βάρος της Ελλάδας αλλά και η οριοθέτηση ΑΟΖ έρχονται στο προσκήνιο.

Το περιεχόμενο των ελληνο-αλβανικών συνομιλιών και το στάδιο στο οποίο βρίσκονται, έρχεται στην Βουλή, με ερώτηση του αρμόδιου τομεάρχη της ΝΔ, Γιώργου Κουμουτσάκου στον Υπουργό Εξωτερικών, εκφράζοντας έντονη ανησυχία για υπογραφή μίας διμερούς συμφωνίας, η οποία θα εμπεριέχει αστήρικτες αλβανικές αξιώσεις περί Τσάμηδων, ενώ παράλληλα θα οριοθετεί τα θαλάσσια σύνορα μεταξύ των δύο χωρών και θα σχετίζεται με όλα τα καυτά ανοιχτά ζητήματα.

Μέσα σε αυτό το κλίμα, μετά την παράδοση ονόματος «Μακεδονία», η Ελλάδα ετοιμάζεται να κλείσει συμφωνία και με την Αλβανία για το θέμα της ΑΟΖ, θέμα με το οποίο το el.gr είχε ασχοληθεί εκτενώς, αναφέροντας τους κινδύνους, οι οποίοι ελλοχεύουν στο Ιόνιο με «τουρκικό δάκτυλο».

Η υποχωρητικότητα της κυβέρνησης δίνει την ευκαιρία στους Αλβανούς να κάνουν όνειρα.

Ήδη πληθαίνουν οι ειδήσεις από την γείτονα χώρα, με Αλβανούς να δηλώνουν μέλη του απελευθερωτικού στρατού της Τσαμουριάς και απειλούν πως έρχονται στην Ελλάδα για να απελευθερώσουν τα …δήθεν εδάφη τους.

Απειλές που έχουν γίνει «σημαία» στα αλυτρωτικά ντοκιμαντέρ της Αλβανίας.

Θέτουν ξεκάθαρα «τσαμικο» ζήτημα αποκαλώντας μας μάλιστα…δολοφόνους .

Μάλιστα, όπως σας είχαμε ενημερώσει χθες, επικαλούμενοι τοπικές εφημερίδες, οι αυτοαποκαλούμενοι «τσάμηδες« ετοιμάζονται για μαζική κάθοδο στην καρδιά της Ελληνικής Μειονότητας ώστε να τιμήσουν την υποτιθέμενη «γενοκτονία» που υπέστησαν από την Ελλάδα.

Η κινητοποίηση τους θα γίνει αυτό το Σάββατο στις 23 Ιουνίου. Η πορεία τους θα ξεκινήσει από τη Κονίσπολη, έδρα των «Τσάμηδων» και στη συνέχεια θα κατευθυνθούν στα σύνορα με την Ελλάδα στην περιοχή του Μαυροματίου Θεσπρωτίας.

Βρισκόμαστε προ των πυλών ακόμη μίας ταπεινωτικής εθνικής ήττας;
 
 
Πηγή: https://www.el.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου