Πέμπτη 19 Ιουλίου 2018

Το ρωσικό ΥΠΕΞ προαναγγέλλει μέτρα κατά της Αθήνας για τα «προβοκάτσια» για το Σκοπιανό


Όπως ήταν αναμενόμενο, η Μόσχα δεν πρόκειται να άφηνε αναπάντητες τις ούτως ή άλλως αδικαιολόγητες απελάσεις Ρώσων διπλωματών από την Αθήνα.

Ως εκ τούτου, πριν από λίγο, η εκπρόσωπος τύπου του ρωσικού ΥΠΕΞ, Μαρία Ζακχάροβα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου ενημέρωσε τους δημοσιογράφους και για το θέμα των απελάσεων.

Πιο συγκεκριμένα η ίδια μετέφερε και ορισμένες…συμβουλές προς τον Ελληνικό λαό: «Κατανοούμε πως ο Ελληνικός λαός πρέπει να επικοινωνεί με τους Ρώσους εταίρους και να μην πέφτει θύμα βρώμικων προβοκατσιών, στις οποίες, δυστυχώς, υπέπεσε η Αθήνα.

Δυστυχώς, βέβαια, μιλάμε για πολιτική και τέτοιες ενέργειες δεν παραμένουν χωρίς συνέπειες, δεν εξαφανίζονται δίχως ίχνος. Φυσικά, δυστυχώς, αυτά ζημιώνουν τις διμερείς σχέσεις, χωρίς να εισάγουν εποικοδομητικό στοιχείο».

Θυμίζουμε πως η Αθήνα απέλασε με συνοπτικές διαδικασίες δύο Ρώσους διπλωμάτες πριν από μερικές μέρες, με την πρόφαση πως οι ίδιοι παρενέβησαν στο Σκοπιανό. Σκοπός τους, σύμφωνα με τα δυτικά ΜΜΕ, ήταν να μην περάσει η συμφωνία για το Σκοπιανό.
 
 
Πηγή: https://www.el.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.