Δευτέρα 23 Ιουλίου 2018

Μονόδρομος η παγκόσμια σύγκρουση εάν η Νέα Τάξη επικρατήσει και πάλι στις ΗΠΑ


Εδώ και πολλές μέρες αντίπαλοι του Τραμπ εντός και εκτός της παράταξής του, επιπλήττουν τον Αμερικανό πρόεδρο για τις καλές σχέσεις με τον Πούτιν.

Του Άρη Δημόπουλου

Ιδιαίτερα δε στις τάξεις των αριστερών Δημοκρατικών αλλά και της πλειοψηφίας των μεγάλων ΜΜΕ, ο πόλεμος που δέχεται ο Ντόναλντ Τραμπ είναι ακατάπαυστος.

Και όλα αυτά επειδή δείχνει να τα βρίσκει με το «αντίπαλο δέος», τον πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν.

Οι καλές σχέσεις μεταξύ του Ρώσου προέδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν, του εκπροσώπου της Εθνικής Δεξιάς στις ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, έγιναν αντικείμενο πικρόχολων σχολίων μεταξύ άλλων και από την Χίλαρι Κλίντον.

Η πρώην επικεφαλής των Δημοκρατικών, παρευρέθηκε σε εκδήλωση στη Νέα Υόρκη προειδοποιώντας πως με την στρατηγική Τραμπ οι ΗΠΑ απομονώνονται διεθνώς και χάνουν πολύτιμους συμμάχους:

«Το 2016 έλαβε χώρα μία ευρεία και επιτυχημένη κυβερνοεπίθεση στο εκλογικό μας σύστημα. Η επίθεση στόχευσε κατευθείαν την καρδιά της δημοκρατίας μας. Το μεγάλο μυστήριο είναι ο λόγος για τον οποίο ο πρόεδρος δεν μίλησε (στη συνάντησή του με τον Πούτιν) εκ μέρους της χώρας μας.

Δεν φαίνεται καν ο πρόεδρος Τραμπ να νοιάζεται για αυτό.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν έχει μια πολύ σαφή στρατηγική. Ως πρώην κατάσκοπος της KGB, είναι πολύ έμπειρος στην «ανάγνωση» των ανθρώπων και καταλαβαίνει πώς να τους χειραγωγήσει. Ο [Τραμπ] θέλει να είναι φίλοι με τον Πούτιν για λόγους που ακόμη όλοι προσπαθούμε να καταλάβουμε. Είναι πράγματι πολύ ανησυχητικό και επικίνδυνο».

Στο σημείο αυτό να υπενθυμίσουμε πως η συγκεκριμένη πολιτικός που διετέλεσε ΥΠΕΞ των ΗΠΑ επί θητείας Ομπάμα, λίγο έλειψε το φθινόπωρο του 2016 να κερδίσει τις προεδρικές εκλογές. Ωστόσο η Εθνική Δεξιά του Τραμπ έκανε τότε την έκπληξη.

Η ειδική απεσταλμένη της Νέας Τάξης έχασε την ευκαιρία το 2016 να…τελειώσει ό,τι άρχισε ο Ομπάμα, μιας και επί της 8ετούς προεδρίας του οι σχέσεις ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ρωσία έφτασαν στο χειρότερό τους σημείο από τον Ψυχρό Πόλεμο.

«Η ιδέα και μόνο του να μην ξέρουμε σε ποια πλευρά βρίσκεται ο πρόεδρος των ΗΠΑ είναι τουλάχιστον επικίνδυνη», συμπλήρωσε η Χίλαρι Κλίντον, σε μία από τις σπάνιες τοποθετήσεις της τα τελευταία 2 χρόνια.

Όλοι αντιλαμβάνονται πόσο διαφορετικά θα ήταν τα πράγματα αν πριν από δύο χρόνια η συγκεκριμένη γυναίκα είχε επισφραγίσει την επέλαση της Νέας Τάξης στις ΗΠΑ και ολόκληρο τον δυτικό κόσμο.

Περνώντας στο σήμερα, το εγχείρημα της Εθνικής Δεξιάς του Ντόναλντ Τραμπ να αναλάβει πραγματικά την εξουσία στις ΗΠΑ δεν έχει επιτευχθεί.

Πολλά πράγματα ωστόσο τείνουν να αλλάξουν, παρόλο που το βαθύ κράτος στις ΗΠΑ φέρνει εμπόδια σε κάθε είδους αλλαγή που επέρχεται από τη διακυβέρνηση Τραμπ, ακόμη κι αυτή αφορά τις σχέσεις με τη Ρωσία του «Τσαρ Βλαντ».

Όπως όμως πολύ εύστοχα επισημάνθηκε από τον Ρώσο πρόεδρο, η μπάλα πλέον για την πραγματική αλλαγή βρίσκεται στο γήπεδο του Ντόναλντ Τραμπ.
 
Πηγή: https://www.el.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.