Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2018

ΟΣΟ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΡΟΧΩΡΟΥΝ ΤΟΣΟ ΟΙ «ΑΛΛΟΙ» ΥΠΟΧΩΡΟΥΝ !!

Αυτά που θα γράψω, κανένα ΜΜΕ δεν τολμά να τα γράψει η να τα αναφέρει, γιατί δεν συμφέρει τα πρώην κρατικοδίαιτα αφεντικά τους!

Έχουμε και λέμε:

α) Οριστικοποιήθηκε με «βάναυσο» τρόπο, αυτό που εδώ λέγαμε, ότι η προσπάθεια για να υπάρξει διπλωματικός <<σπαραγμός>> μεταξύ των Ρωσίας και Ελλάδος ,ήταν κάτι που θα μπορούσε να είχε λυθεί χωρίς φανφάρες και εκρηκτικές αναρτήσεις και άρθρα. Την υπόθεση αυτή ο Πούτιν, την χαρακτήρισε ως ΣΑΧΛΑΜΑΡΕΣ!!!

β) Επισημοποιήθηκε η Ελληνορωσική επένδυση στην Αλεξανδρούπολη που περιλαμβάνει την υγροποίηση του φ. αερίου και η επέκταση του λιμανιού της πόλης για την μεταφορά του υγροποιημένου αερίου εκτός από τον αγωγό μέσω Βουλγαρίας που έχει ξεκινήσει και θα προωθεί το Αζέρικο φ. αέριο, αλλά πλέον και ο αγωγός από Ρωσία, μέσω της Αλεξανδρούπολης και της Ελληνικής εφοπλιστικής οικογένειας που ήδη έχει προμηθευτεί τα ειδικά πλοία!! Ενεργειακός κόμβος η Αλεξανδρούπολη λοιπόν προς όλη την Ευρώπη!!

γ) Οριστικοποιήθηκε η συνεργασία Ρωσικών κεφαλαίων και στις υποδομές αλλά και στην συμμετοχή των ερευνών στην περιοχή Κρήτης, άρα και το ενδιαφέρον της Ρωσίας για την δημιουργία και ασφάλεια του αγωγού east med!

δ) Άρχισε να παίρνει σάρκα και οστά η γενική συμφωνία όλων των μερών ανατολής και δύσης εκτός ΕΕ (όχι για πολύ ακόμα), για την διαμεσολάβηση της Ελλάδας στην επίλυση του Μεσανατολικού που θα ξεκινήσει αμέσως μετά το ξεκαθάρισμα της Συρίας από τους Τζιχαντιστές της πάλαι ποτέ κραταιάς ΝΤΠ.

ε) Το φρέσκο νέο που βρήκε από την συνάντηση Τσίπρα-Πούτιν, είναι η «εμπλοκή» κατά κάποιο τρόπο της Ελλάδας ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ ΛΙΒΥΗ!!! Η οποία θα σημάνει και το ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΑΡΑΒΙΚΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ η «Αραβικής Άνοιξης».

Κάτι πουλάκια μου ψιθύρισαν ένα τραγουδάκι που έλεγε για «συμμετοχή» Ελληνικών κεφαλαίων στα Λιβυκά πετρέλαια!! Μην το δένετε και κόμπο, αλλά έχετε το στο πίσω μέρος του μυαλού σας ότι μπορεί να συμβεί!!

στ) Άλλο φρέσκο νέο που αφορά τους αγρότες μας είναι ότι μάλλον τελικά βρέθηκε φόρμουλα συνεργασίας για την πώληση αγροτικών και όχι μόνο προϊόντων προς την Ρωσία, παρακάμπτοντας το εμπάργκο της ΕΕ προς Ρωσία!!

ζ) Το πόσο «κακές» είναι οι διπλωματικές σχέσεις Ελλάδος-Ρωσίας, φάνηκε από την αναγγελία ίδρυσης στην Ελλάδα δυο Ρωσικών προξενείων. Ένα στην Αλεξανδρούπολη, που κατά τύχη είναι και δίπλα στον Βόσπορο και στα Στενά προς Μαύρη Θάλασσα, και ένα στο Ναύπλιο!

Να θυμηθούμε ότι το Ναύπλιο ήταν η πρώτη μετεπαναστατική του 1821 πρωτεύουσα του νεαρού τότε Ελληνικού κράτους! Τι σημαίνει αυτό ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΩ! Το σημειώνω απλά!

η) Αναφέρθηκε και από τους δυο ηγέτες, αυτό που φωνάζουμε τόσο καιρό, ότι η Ελλάδα προορίζεται ως το ΑΣΦΑΛΕΣ ΣΥΝΟΡΟ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΔΥΟ ΕΝ ΕΙΡΗΝΗ ΕΥΡΙΣΚΟΜΕΝΩΝ ΠΛΕΟΝ ΔΥΟ ΚΟΣΜΩΝ!

Και θέτω κι ένα ερώτημα προς όλους σας!

Αλήθεια, η ενημέρωση του Πούτιν στον Τσίπρα για την Μαριούπολη, των 150.000 συμπατριωτών μας, τι σηματοδοτεί για την Ελλάδα των πέντε θαλασσών και τριών Ηπείρων?

Το 2018 τελειώνει!! Το εξάμηνο υποχρεώσεων μας έναντι μνημονίων, τελειώνει! Έρχεται σύντομα και μέσα στο Δεκέμβρη ίσως, η ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΚΛΕΜΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΠΡΟΣ ΕΛΛΑΔΑ!! Γιατί την Ευρώπη πλέον, ΔΕΝ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΑ ΚΑΜΜΙΑ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΑΙ ΛΟΙΠΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ!! 


Ιωάννα Βαφειάδου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.