Πέμπτη 28 Μαρτίου 2019

Γι’ αυτό η Ρωσία έστειλε στρατό στην Βενεζουέλα – Οι παγκόσμιες εξελίξεις ΜΟΝΟ στο el.gr


Σε πανικό τα επιτελεία της Νέας Τάξης...

Την πρωτοφανή κλιμάκωση με την αποστολή Ρώσων στρατιωτών στην Βενεζουέλα αναγνώρισε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, υποστηρίζοντας, όμως, ότι η παρουσία τους εντάσσεται αυστηρά στα πλαίσιο του συντάγματος της χώρας και της διμερούς διακρατικής συμφωνίας περί στρατιωτικής και τεχνολογικής συνεργασίας. 
 
του Κίμωνα Χαραλάμπους

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, αντιδρώντας στην ανακοίνωση του Οργανισμού Αμερικανών Κρατών, ο οποίος χαρακτήρισε την άφιξη Ρώσων στρατιωτικών στη Βενεζουέλα, ως στρατιωτική επέμβαση, δήλωσε δια στόματος της επίσημης εκπροσώπου του Μαρία Ζαχάροβα, ότι οι Ρώσοι στρατιωτικοί έφθασαν στη χώρα της Λατινικής Αμερικής, αυστηρά στα πλαίσιο του συντάγματος της χώρας και της διμερούς διακρατικής συμφωνίας περί στρατιωτικής και τεχνολογικής συνεργασίας.

Τι συμβαίνει όμως πραγματικά;

Η Ρωσία απέστειλε δύο στρατιωτικά μεταγωγικά, στρατιώτες και φορτηγά στην Βενεζουέλα, τρεις μήνες αφότου οι δύο χώρες διεξήγαγαν στρατιωτικές ασκήσεις στο έδαφος της Βενεζουέλας,

Δρομολογεί η Μόσχα στρατιωτική επέμβαση στη χώρα για να στηρίξει τον πρόεδρο Νικολάς Μαδούρο; Σε τι αποσκοπεί το Κρεμλίνο;

Τα πράγματα είναι πάρα πολύ απλά!

Όπως μόνο στο el.gr, διαβάζετε, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, και ο Πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, δεν αποτελούν εχθρούς αλλά ιδεολογικοπολιτικούς συμμάχους, καθώς ανήκουν στον χώρο της Εθνικής Δεξιάς, που στέκεται «αντίβαρο» στην παγκοσμιοποίηση.

Ως εκ τούτου, την ώρα που ο Τραμπ είναι απασχολημένος με το να εδραιώσει την εξουσία της Εθνικής Δεξιάς εντός ΗΠΑ, «πολεμώντας» το Βαθύ Κράτος (Ομπάμα, Χίλαρι, Ροκφέλερ κτλ.), ο Πούτιν βρήκε την ευκαιρία να στείλει ρωσικό στρατό στην «αυλή» των ΗΠΑ, αξιοποιώντας την κατάσταση στην χώρα.

Πάντως, μέχρι στιγμής η Ρωσία κρατά κλειστά τα χαρτιά της. Τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης αναφέρονται στην αποστολή των δύο μεταγωγικών στις σύντομες ειδήσεις, λέγοντας ότι ρώσοι στρατιωτικοί μετέβησαν στη Βενεζουέλα βάσει παλαιότερων συμφωνιών για συνεργασία σε στρατιωτικό επίπεδο. Δεν υπάρχει τίποτα το μυστηριώδες, τονίζουν.

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πάντως επικρατεί η άποψη ότι στόχος της Ρωσίας είναι να δράσει με την παρουσία της αποτρεπτικά σε ενδεχόμενα σχέδια για στρατιωτική επέμβαση στην Βενεζουέλα.

Εμείς βλέπουμε σημαντική ρωσική στρατιωτική παρουσία στην «αυλή» των ΗΠΑ, στην Λατινική Αμερική, κάτι που θα «μετρήσει« σε περίπτωση που ο πλανήτης οδηγηθεί σε στρατιωτική αντιπαράθεση.

Η Ρωσία διαθέτει στην Βενεζουέλα ΗΔΗ βάση παρακολούθησης και ειδικών επιχειρήσεων, ενώ η μεταφορά 100 στρατιωτών και 30 τόνων εξοπλισμού ακολουθεί την ανάπτυξη συστημάτων S-300 περιμετρικά του Καράκας.

Είπατε κάτι; Στην πολιτική έχουμε να κάνουμε ΜΟΝΟ με συμφέροντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.