Τρίτη 23 Απριλίου 2019

Ελληνικό Δάχτυλο Βλέπουν Στην Ρωσία Πίσω Απο Τα Επιτυχημένα Πλήγματα Του Ισραήλ Στη Συρία!

Το Ισραήλ με την βοήθεια της Ελλάδας ανέπτυξε όπλα ικανά να νικήσουν τα Ρωσικά αντιαεροπορικά συστήματα S-300 της Συρία. Ο Ισραηλινός στρατός χρησιμοποίησε νέους πυραύλους αέρος-εδάφους, την περασμένη εβδομάδα, κατά τη διάρκεια εναέριας επιδρομής με F-16, και βομβαρδισμού στην Συριακή επαρχία Hama. 

Κατά τη διάρκεια της επίθεσης στις 13 Απριλίου, τα Ισραηλινά αεροπλάνα έπληξαν τις Ιρανικές εγκαταστάσεις στη Συριανή πόλη Masyaf από τον εναέριο χώρο του Λιβάνου. Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο από τη Γερμανική έκδοση Telepolis- Florian Rötzer, θεωρεί ότι αυτοί οι πύραυλοι αποτελούν απάντηση στα Ρωσικά συστήματα πυραύλων S-300 που έχουν αναπτυχθεί στη Συρία.
Οι πυραύλοι Rampage, που αναπτύχθηκαν από τις Ισραηλινές εταιρείες IMI (Ισραηλινή Στρατιωτική Βιομηχανία) και IAI (Ισραηλινή Αεροδιαστημική Βιομηχανία) παρουσιάστηκαν τον περασμένο Ιούνιο. 

Η Ρωσία συνέκρινε τα Ισραηλινά συστήματα Rampage, με τους δικούς τους πυραύλους Kinzhal, λόγω της αεροπορικής τους τροχιάς, που καθιστά δύσκολη την παρακολούθηση.Ένας πύραυλος που είναι μήκους 4,5 μέτρων, ζυγίζει 570 κιλά, και με βεληνεκές που κυμαίνεται στά 150 χιλιόμετρα.
Οι Rampage έχουν σχεδιαστεί ειδικά για την επίθεση στόχων που προστατεύονται καλά από τα συστήματα αεράμυνας, καθώς και για την καταστροφή υπόγειων δεξαμενών. Επιπλέον, ο πύραυλος έχει δύο κεφαλές που μπορούν να εκραγούν διαδοχικά. Το Ρωσικό κέντρο ειδήσεων Avia.pro πιστεύει ότι ο πύραυλος αυτός, είναι ο λόγος για την επιτυχία της Ισραηλινής επιχείρησης. 

Ο Γερμανός δημοσιογράφος Florian Rötzer, τονίζει ότι η Ρωσία θα πρέπει τώρα να αποδείξει την αποτελεσματικότητα των συστημάτων S-300 και S-400, τα οποία έχουν ήδη αναπτυχθεί στη Συρία για την προστασία των Ρωσικών βάσεων. 

Η Ρωσία έχει κατηγορήσει ανοιχτά την Ελλάδα, ότι οι Ισραηλινοί εκπαιδεύτηκαν στην αντιμετώπισή των S-300 στις κοινές ασκήσεις του Ισραήλ με την Ελλάδα! 

Σπύρος Πρίφτης
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.