Τετάρτη 26 Ιουνίου 2019

«Επίδομα γέννας σε Έλληνες γονείς για να λυθεί το δημογραφικό»


«Αν δεν δίνουμε τα επιδόματα σε Έλληνες γονείς, πολίτες της Ελλάδας, σε ποιούς να τα δώσουμε;» -

O υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ στον Νότιο Τομέα της Β’ Αθηνών, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, αναφέρθηκε, μέσω διαδικτύου, στην πρόθεση της επόμενη κυβέρνησης να δώσει επίδομα ύψους 2.000 ευρώ για κάθε Ελληνόπουλο που γεννιέται.

Αυτό, ωστόσο, προκάλεσε αντιδράσεις στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Κυρανάκης ξεκαθάρισε πως το επίδομα παιδιού θα δίνεται σε Ελληνόπουλα και σε παιδιά που γεννιούνται από Έλληνες γονείς.

Σε τηλεοπτική εκπομπή, όπου ήταν καλεσμένος μαζί με την υφυπουργό Εσωτερικών (Μακεδονίας- Θράκης) και υποψήφια βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης με τον ΣΥΡΙΖΑ, Ελευθερία Χατζηγεωργίου, υπογράμμισε πως το Κράτος προφανώς και θα δίνει τα επιδόματα σε Έλληνες πολίτες και όχι σε παράνομους μετανάστες ή μετανάστες χωρίς την ελληνική υπηκοότητα.

Η υπουργός αναρωτήθηκε αν ένα παιδί από Αλβανία γεννιέται στην Ελλάδα δεν πρέπει να παίρνει επίδομα; Μάλιστα λανθασμένα ανέφερε, δίχως να γνωρίζει νόμο του 2015 που το ίδιο το κόμμα της έχει ψηφίσει, «πως ένα παιδί που γεννιέται στην Ελλάδα παίρνει αυτόματα ελληνική υπηκοότητα».

Ο κ. Κυρανάκης διαβασμένος, όπως πάντα, της απάντησε:

«Επειδή η κα υπουργός έχει έρθει αδιάβαστη, ο νόμος 43/32 του 2015 του ΣΥΡΙΖΑ, ορίζει ακριβώς τις προϋποθέσεις με τις οποίες κάποιος αλλοδαπός παίρνει ελληνική υπηκοότητα. Αυτό που είπατε δεν ισχύει πουθενά. Δεν ισχύει ότι ένα παιδί που γεννιέται στην Ελλάδα, από οποιονδήποτε, παίρνει ελληνική υπηκοότητα. Δεν ξέρετε ούτε τον νόμο που έχετε ψηφίσει. (…) Για να πάρει ένα παιδί ελληνική υπηκοότητα χρειάζεται χρόνος. Για παράδειγμα να πάει 6 χρόνια σε ελληνικό σχολείο και να μάθει Ελληνικά. Υπάρχει ένα τεστ, το οποίο ανακοίνωσε ο κ. Σκουρλέτης, όταν ήταν ΥΠ.ΕΣ., που έχει 30 ερωτήσεις και αν απαντηθούν οι 20, τότε περνά στο επόμενο στάδιο για να πάρει υπηκοότητα. Υπάρχουν φορολογικά κριτήρια. Το επίδομα λοιπόν δεν πάει στο νεογέννητο παιδί αλλά στους Έλληνες γονείς».

«Αν θες να δίνεις επίδομα γέννας για να λύσεις το δημογραφικό της χώρας σε ποιόν πολίτης θα το δώσεις; Ο ΣΥΡΙΖΑ λέει πως είναι ρατσιστικό να λες πως θα δίνεις σε Έλληνες γονείς, το επίδομα για τα παιδιά. Σε ποιους θέλει να το δώσει ο ΣΥΡΙΖΑ;», αναρωτήθηκε.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.