Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2019

Τα «πιο αξιοσημείωτα» επιτεύγματα του Βλαντίμιρ Πούτιν σε 20 χρόνια όπως τα καταγράφει το Bloomberg


Τα πιο «αξιοσημείωτα επιτεύγματα» τα 20 χρόνια προεδρίας του Βλαντίμιρ Πούτιν παρουσιάζει ένα δυτικό Μέσο Ενημέρωσης.

Κατά τη διάρκεια της ετήσιας συνέντευξης Τύπου της 19ης Δεκεμβρίου, ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν υπογράμμισε πως «η οικονομία μας έχει προσαρμοστεί στα διεθνή χτυπήματα που δέχεται», αναφερόμενος στις κυρώσεις της Δύσης εναντίον της Ρωσίας.

Σε μια αναδρομή της εικοσαετούς προεδρίας και των επιτευγμάτων του, το δίκτυο Bloomberg επισημαίνει πως «ένα από τα πιο αξιοθαύμαστα πράγματα» είναι η ικανότητα του Ρώσου προέδρου να επεκτείνει την παγκόσμια επιρροή του με «ένα περιορισμένο προϋπολογισμό».

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, η Ρωσία «είναι και πάλι μια μεγάλη δύναμη στη Μέση Ανατολή, επεκτείνοντας την επιρροή της και στην Αφρική για πρώτη φορά μετά από μία γενιά», ενώ συμπληρώνεται πως υπό τον πρόεδρο Πούτιν, ο κυβερνητικός ισολογισμός έχει γίνει «ένας από τους πιο υγιείς στον κόσμο κερδίζοντας επαίνους από διεθνείς οίκους αξιολόγησης αλλά και από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο».

Κατά την διάρκεια της προεδρίας του Βλαντίμιρ Πούτιν, σύμφωνα με το Bloomberg, η Ρωσία έχει καταφέρει να αποκτήσει και πάλι «την γεωπολιτική δύναμη της Σοβιετικής Ένωσης» ενώ την ίδια ώρα οι ενέργειες του Ρώσου προέδρου έχουν τονώσει τις σχέσεις της χώρας του με την Κίνα, έγινε η επανένωση της Κριμαίας με τη Ρωσία, «κατάφερε να αντιστρέψει τη φορά του πολέμου στην Συρία, πούλησε συστήματα αεράμυνας S-400 στην Τουρκία που είναι μέλος του ΝΑΤO και σύναψε συμφωνίες για εξοπλισμούς και πετρέλαιο με καίριους συμμάχους των ΗΠΑ, όπως η Σαουδική Αραβία και η Βενεζουέλα».

Το δημοσίευμα φιλοξενεί και δηλώσεις του Τόμας Γκράχαμ, ο οποίος διετέλεσε σύμβουλος σε θέματα Ρωσίας του Τζωρτζ Μπούς, στις οποίες σημειώνεται πως «η σημερινή Ρωσία με τη Ρωσία του 2000 όταν και ο πρόεδρος Πούτιν ανέλαβε, βρίσκεται σε σαφώς καλύτερη θέση».

Όπως είχε αναφέρει ο Ρώσος πρόεδρος στην ετήσια συνέντευξη Τύπου, «το ρούβλι έχει πλέον γίνει ανθεκτικό στις διακυμάνσεις των τιμών του πετρελαίου».
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.