Πέμπτη 15 Απριλίου 2021

Έμπλεξαν» με λάθος χώρα...!!Η απάντηση ΤΟΥ Β.ΠΟΥΤΙΝ στον Μπάιντεν για την σύνοδο «παγκόσμιας ειρήνης

 

Δεν αγχώνεται το Κρεμλίνο... 
 
Η ρωσική κυβέρνηση αντέδρασε με στρατηγική ψυχραιμία στην πρόταση του προέδρου των ΗΠΑ Joe Biden, για συνάντηση κορυφής για την ειρήνη με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, όπως έγινε γνωστό πριν από λίγο σε διεθνή μέσα ενημέρωσης. Το Κρεμλίνο επιβεβαίωσε την ανακοίνωση του Λευκού Οίκου ότι ο Μπάιντεν είχε υποβάλει την πρόταση τηλεφωνικά. 
 
Το αν ο Πούτιν θα δεχτεί την πρόσκληση, ωστόσο, παραμένει ανοιχτό, με τις ρωσικές δυνάμεις να δηλώνουν έτοιμες για πόλεμο από την Αρκτική μέχρι τουλάχιστον και την Μαύρη Θάλασσα. Άλλωστε χθες από το Κρεμλίνο διέρρευσε πως η Μόσχα δεν αγχώνεται, καθώς «είμαστε στο σπίτι μας», ενώ διάχυτη κυκλοφορεί η πεποίθηση πως «έμπλεξαν με λάθος χώρα». 
 
Είναι σαφές πως η Ρωσία θέλει η όποια διαπραγμάτευση να γίνει από σαφή θέση ισχύος και ως εκ τούτου δείχνει πως το άγχος είναι από την πλευρά των διεθνιστών του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ. Χθες, ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν, εν μέσω κλιμακούμενων εντάσεων στην Ουκρανία, κατά την οποία εξέφρασε την ανησυχία του για τη συρροή ρωσικών δυνάμεων στην Κριμαία και στα ουκρανικά σύνορα. 
 
Ο Τζο Μπάιντεν (παρα)κάλεσε τη Ρωσία να κατεβάσει τους τόνους, ενώ πρότεινε αμερικανορωσική σύνοδο κορυφής για την παγκόσμια ειρήνη σε τρίτη χώρα «εντός των προσεχών μηνών». Σύμφωνα με το ανακοινωθέν του Λευκού Οίκου, οι δύο ηγέτες συμφώνησαν στην ανάγκη στρατηγικού διαλόγου για θέματα ελέγχου των εξοπλισμών και άλλα αναδυόμενα ζητήματα ασφαλείας, βασιζόμενοι στη συνεργασία τους για την επέκταση ισχύος της συνθήκης ελέγχου των πυρηνικών όπλων START 2.
 
Πηγή: https://www.el.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.