Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2022

ΕΝΤΟΛΗ ΠΟΥΤΙΝ: Να μπει ρωσικός στρατός σαν ειρηνευτική δύναμη στις δυο Δημοκρατίες που αναγνώρισε


 


Ο πρόεδρος υπέγραψε διάταγμα που περιγράφει τον οδικό χάρτη συνεργασίας μεταξύ της Ρωσίας και των δημοκρατιών που η Ουκρανία ισχυρίζεται ότι είναι δικό της έδαφος.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν αναγνώρισε επίσημα τις δημοκρατίες του Ντόνετσκ και του Λουγκάνσκ ως ανεξάρτητα κράτη και διέταξε τον ρωσικό στρατό να «διασφαλίσει την ειρήνη» στις δύο πρώην περιοχές της ανατολικής Ουκρανίας.

Ο Ρώσος πρόεδρος υπέγραψε επίσημα το διάταγμα για την αναγνώριση της ανεξαρτησίας δύο αποσχισμένων περιοχών τη Δευτέρα.

Έδωσε εντολή στο ρωσικό υπουργείο Άμυνας να στείλει ειρηνευτικές δυνάμεις στο Ντονμπάς, ενώ είπε στο Υπουργείο Εξωτερικών να συνάψει διπλωματικές σχέσεις τόσο με τη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντόνετσκ όσο και με τη Λαϊκή Δημοκρατία του Λουγκάνσκ.

Το διάταγμα με το οποίο η Ρωσία αναγνωρίζει τις Λαϊκές Δημοκρατίες του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ δημοσιεύτηκε, τη Δευτέρα (21/02), ύστερα από το σχετικό μήνυμα του Ρώσου Προέδρου, Βλαντίμιρ Πούτιν.

Συγκεκριμένα, σε σχετική ανακοίνωση του Κρεμλίνου αναφέρεται το εξής: «Ο αρχηγός του ρωσικού κράτους υπέγραψε διατάγματα “Για την αναγνώριση της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ” και “Για την αναγνώριση της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ”».

Ακόμα, σύμφωνα με τη Ρωσική Προεδρία, ο Βλαντίμιρ Πούτιν και ο επικεφαλής της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ, Ντένις Πουσίλιν, υπέγραψαν τη Συνθήκη Φιλίας, Συνεργασίας και Αμοιβαίας Βοήθειας μεταξύ της Ρωσικής Ομοσπονδίας και της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ.

Στο τέλος της τελετής υπογραφής, όπως επισημάνθηκε, ο Βλαντίμιρ Πούτιν είχε συνομιλία με τον Ντένις Πουσίλιν και τον Λεονίντ Πασέτσνικ.

Η επίσημη κίνηση του Κρεμλίνου έρχεται λίγο μετά την ομιλία του Πούτιν στο ρωσικό έθνος το βράδυ της Δευτέρας. Σε αυτό, εξήγησε αυτό το βήμα, ως μια πολύ καθυστερημένη απάντηση σε αυτό που περιέγραψε, ως «αδελφικό» ουκρανικό έθνος, που έγινε «αποικία» της Δύσης και έπεσε κάτω από την κυριαρχία μιας «ρωσοφοβικής» κυβέρνησης, τόσο εχθρικής προς τη Μόσχα, που αρνείται τους Ρώσους. και τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα των ρωσόφωνων.

Το Ντόνετσκ και το Λουγκάνσκ ανακήρυξαν την ανεξαρτησία τους από το Κίεβο το 2014, αφού οι υποστηριζόμενοι από τις ΗΠΑ εθνικιστές, ανέτρεψαν τη δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση στο πραξικόπημα του Μαϊντάν. Ωστόσο, η Μόσχα αρνείται να τους αναγνωρίσει μέχρι τώρα, λέγοντας ότι το πρόβλημα είναι εσωτερική υπόθεση της Ουκρανίας και πρέπει να επιλυθεί σύμφωνα με τις συμφωνίες του Μινσκ, οι οποίες καθιέρωσαν μια δυσάρεστη ανακωχή το 2015.

Ωστόσο, νωρίτερα τη Δευτέρα, ο ηγέτης του Ντόνετσκ, Ντένις Πουσίλιν, και ο ηγέτης του Λουγκάνσκ, Λεονίντ Πασέχνικ, ζήτησαν επίσημα αναγνώριση από τη Μόσχα για άλλη μια φορά, καθώς τόσο οι περιοχές του Ντονμπάς όσο και η Ουκρανία, προέβησαν σε εντατικές ανταλλαγές πυροβολικού κατά μήκος της γραμμής ανακωχής.

Στην ομιλία του, ο Πούτιν είπε, ότι η συμφωνία του Μινσκ απέτυχε και ότι η Ουκρανία «δεν ενδιαφέρεται για ειρηνικές λύσεις – θέλουν να ξεκινήσουν έναν “κεραυνοβόλο” πόλεμο».

 

Πηγή: https://www.el.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.