Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2022

Να γιατί ΔΕΝ θα πεθάνει η Ελλάδα, αλλά το ΨΕΥΤΟΡΩΜΑΙΪΚΟ!


Καμμιά φορά, όταν τελειώνω ένα άρθρο ή ένα πόνημα τέλος πάντων, με το που βάλω το σημείο στίξης της τελείας πάνω στο ψηφιακό χαρτί, λυγίζω τη πλάτη της καρέκλας μου γέρνοντας προς τα πίσω και κοιτάζω επί…πεντάλεπτο (ίσως λιγότερο, ίσως περισσότερο) το λαμπερό λευκό του ταβανιού του γραφείου μου, αναλογιζόμενος…διάφορα.

“Έπραξα σωστά που έγραψα απόψε αυτό το κείμενο; Είπα αλήθειες; Έδωσα επαρκή επιχειρήματα; Ανέλυσα σωστά το θέμα μου; Θα διαβαστεί ακούραστα από τους αναγνώστες μου; Θα προβληματίσει; Θα αποτελέσει τροφή για σκέψη; Θα..θα…θα;”

Γράφει ο
Πύρινος Λόγιος

Ένα κάρο ερωτήματα, ρητορικής πάντοτε φύσεως, επειδή οι όποιες απαντήσεις έρχονται ασφαλώς πολύ αργότερα, μετά την επίσημη ανάρτηση του κειμένου. Για το συγκεκριμένο όμως πόνημα “ΟΧΙ, δεν πεθαίνει η ΕΛΛΑΔΑ! ΠΕΘΑΙΝΕΙ το “Ψευτορωμαιϊκο” μαζί με την “Μεγάλη Επανεκκίνηση” που επιχειρώ να το ολοκληρώσω σε τρία μέρη, περιέργως δεν…επανέλαβα τη συνήθη αυτή διαδικασία. Δεν ξέρω το γιατί, ειλικρινά. Ίσως επειδή εκφράζω προσωπικές απόψεις οι οποίες δεν γίνονται εύκολα αποδεκτές ή ότι …δεν με ενδιέφερε καθόλου αν διαβαστεί από έναν και μόνο αναγνώστη ή αν δεν διαβαστεί καθόλου. Άλλωστε, οι ζοφερές μέρες που βιώνουμε τα τελευταία δύο χρόνια, δεν αποτελούν και την καλύτερη συνθήκη για μια πιο ενδελεχή μελέτη γραπτών κειμένων που εκφράζουν γνώμες ή απόψεις ριζοσπαστικές (για κάποιους) ή …”αλαφροίσκιωτες (για κάποιους άλλους). Σήμερα το πρωί όμως, συνέβη κάτι που με συγκλόνισε. Τσεκάροντας το προσωπικό μου μαίλ, βρήκα ένα μήνυμα, που θαρρώ πως είναι “όλα τα λεφτά”. Και ομολογώ ότι είναι ό,τι πιο συγκλονιστικό μου συνέβη τους τελευταίους μήνες και αποτελεί την πλέον ελπιδοφόρα “βιταμίνωση” της εθνικής μας συνείδησης!.

Το μαίλ αυτό, υπογράφεται από τον Πάνο Ν. έναν σκεπτόμενο Έλληνα όπως διαπίστωσα, ο οποίος κατά καιρούς εκφράζει κι αυτός τις απόψεις του σε κάποιον ιστοχώρο και που με…διαβάζει ανελλιπώς – και τον ευχαριστώ θερμά για την τιμή – και που αποφάσισε να μου εκφράσει και τις δικές του απόψεις σχετικά με το θέμα.

Λαμβάνω λοιπόν κι εγώ με τη σειρά μου την τιμή, να σας παρουσιάσω αναλλοίωτο το συγκλονιστικό του μήνυμα, αποδεικνύοντας επί του πρακτέου τα λόγια του Αγίου Παισίου που λένε πως “Και ένας μόνο Έλληνας να μείνει, ο Θεός θα κάμει το χρέος του για την πατρίδα μας”.

Το καλό νέο είναι ότι υπάρχουν πολλοί σαν τον Πάνο Ν. Το άσχημο είναι ότι ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΞΕΡΟΥΜΕ, τουλάχιστον ακόμη. Εφ’ όσον ένας απλός Πάνος, γνωρίζει τόσο σημαντικά πράγματα που αφορούν την Ιστορία μας και που εγώ έχω αρκετές φορές τοποθετηθεί πάνω σε αυτά και εφ’ όσον υπάρχουν κι άλλοι σαν κι αυτόν (με το σκεπτικό του ότι όλο και κάποιοι Έλληνες από τον περίγυρο του Πάνου θα έχουν επιρρεαστεί από τις απόψεις του, η Ελλάδα ΔΕΝ πρόκειται να πεθάνει, ακόμη κι αν μείνουμε 10 Έλληνες ζωντανοί…

Το μήνυμα έχει ως εξής (δεν παραλείπω ούτε μια τελεία)

Πολλά συγχαρητήρια κ.Σέργιε για το άρθρο σας, “ΟΧΙ, δεν πεθαίνει η ΕΛΛΑΔΑ! ΠΕΘΑΙΝΕΙ το “Ψευτορωμαιϊκο” μαζί με την “Μεγάλη Επανεκκίνηση“ .

Θα μου επιτρέψετε να συμπληρώσω στις καθόλα σωστές και φωτισμένες σας τοποθετήσεις, ένα άρθρο που έγραψα προ ολίγων ημερών στη Χώρα του Αχωρήτου : "Τι να κάνουμε Θεέ μου με τους Ιεράρχες που μας ζητούν συνέχεια υπακοή στις αποφάσεις τους; – ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΑΧΩΡΗΤΟΥ (choratouaxoritou.gr)".

Και να χαθεί αυτό το μικρό κρατίδιο μέσα στο οποίο ο ελληνισμός ασφυκτιεί, ο Ελληνισμός δε θα χαθεί ποτέ.. όπως και δε χάθηκε για χιλιάδες χρόνια.. και αυτό γιατί ο Λόγος του Θεού γράφτηκε στα Ελληνικά.

Μόνο ένας Έλληνας μπορεί να καταλάβει το Ευαγγέλιο. Μόνο ένας Έλληνας μπορεί να το διδάξει. Και αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός όπως πολύ σωστά αναφέρατε πως η Ορθή ερμηνεία του Λόγου Θεού έγινε από τους Έλληνες. Οι ξένοι χάθηκαν στη μετάφραση.. γιαυτό και γέννησαν τόσες λάθος ερμηνείες και αιρέσεις

Για παράδειγα δε μπορεί να μεταφραστεί σε καμία γλώσσα ο όρος Επιούσιος Άρτος..
Στα αγγλικά το μεταφράζουν, Give us this day our daily bread. Το χάσμα είναι μέγα..

Δε μπορούν να καταλάβουν τα ελληνικά, γιαυτό και έχουν διολισθήσει στον ηθικισμό και σε έναν Θεό δυνάστη.. Δε μπορούν να καταλάβουν τη διαφορά του Προσώπου από το άτομο.. και ως εκ τούτου δε μπορούν να καταλάβουν την ενδοτριαδική προσωπική σχέση του Θεού. Δε καταλάβαίνουν το ασυγχύτως και αδιαιρέτως.. ως εκ τούτου δε μπορούν να καταλάβουν την οντολογική Ελευθερία και Αγάπη.

Δε μπορούν να καταλάβουν τις Άκτιστες Ενέργειες, γιαυτο και δεν μπορούν να καταλάβουν πως ο Θεός ενεργεί στην ανθρώπινη ιστορία, ως εκ τούτου ο Θεός δεν ασχολείται με τον άνθρωπο και για αυτό έχει βάλει έναν αντιπρόσωπο στη Γη, τον πάπα ο οποίος λύνει και δένει και σκοτώνει ( Σταυροφορίες ) και βιάζει ( Παιδεραστία ).

Όπως και να το κάνουμε, οι ευρωπαίοι είναι εκχριστιανισμένα πρωτόγονα βαρβαρικά φύλα του 3ου αι.. και παραμένουν να είναι,. που προσάρμοσαν τον χριστιανισμό στα βαρβαρικά τους ιδεώδη.. και έπειτα, έχτισαν τις πόλεις τους από τον πλούτο που λεηλάτησαν για 60 χρόνια από το Βυζάντιο.. το 1204… Μαζί με τον πλούτο έκλεψαν και τα Αρχαία Ελληνικά συγγράμματα από τη βιβλιοθήκη της Κων/πολης, διάβασαν τον Αριστοτέλη, τον Πλάτωνα και ήρθαν μετά οι βάρβαροι ως πολιτισμένοι να μας πουλήσουν διαφωτισμό και ιδανικά…

Ήρθαν μετά ξανά οι ίδιοι ως σωτήρες, να πνίξουν την Ελληνική επανάσταση, σταματώντας τους οπλαχηργούς να πάρουν τη Πόλη, και να ιδρύσουν το πλήρως ελεγχόμενο και πουλημένο ελληνικό κράτος της Πελοποννήσου…

Ηρθαν ξανα οι ίδιοι να χρηματοδοτήσουν τον καλό Κεμάλ και με τις ευλογίες τους να ξεριζωθεί ο Ελληνισμός απο τη κοιτίδα του έπειτα από 3000 χρόνια….

Και τέλος ήρθαν οι ίδιοι ως σωτήρες να σπειρουν τον εμφύλιο και έπειτα να ιδρύσουν τη Δικτατορία… φτάνοντας στο 2009 να μα ξανασώζουν με τα μνημόνια και την ολοκληρωτική παράδοση της χώρας. Οι μεγαλύτεροι εχθροί του Ελληνισμού δεν είναι οι Τούρκοι αλλά οι Ευρωπαίοι.

Αυτή είναι η αλήθεια… τι να κάνουμε ?? Να αλλάξουμε την ιστορία ??

Υπάρχει μεγαλύτερη διαβεβαίωση πως Ο Ελληνισμός δε θα πεθάνει ποτέ ???

Παραφράζοντας τον Οδυσσέα Ελύτη, που είχε πει πως η Ελλάδα μπορεί να ξαναγεννηθεί με ένα αμπέλι, μια ελια και ενα καράβι,από πλευράς μου θα πω, Θα ξαναγεννηθεί, με έναν Ιερέα, ένα Ευαγγέλιο και ένα παιδί….

Οι Ελληνες οδηγούσαν και οδηγούν τον κόσμο κ Σεργιε..
Οι Έλληνες είναι το τραίνο.. και όλοι οι υπόλοιποι είναι επιβάτες…

Όσο και να τσακώνονται οι επιβάτες, το τραίνο δε σταματά, γιατί οι ράγες του είναι Ο Λόγος του Θεού… Ας τους αφήσουμε να αλληλοεξοντωθούν να αδειάσουν οι θέσεις του τραίνου και να κάτσουν τα παιδιά Του Θεού.

Για αυτό και όλες οι προφητείες λένε πως η Ελλάδα δε θα συμμετάσχει στον 3ο Π.Π…

Ναι έχουμε χάσει τον Θεό όπως είπατε… μα αυτό το έθνος έχει κυνηγηθεί όσο κανένα άλλο… έχει χύσει πολύ αίμα… είναι ποτισμένο με το αίμα εκατομμυρίων μαρτύρων…Έχουμε κουραστεί ως λαός από τις συνεχείς προδοσίες και διωγμούς από τους ελληνόφωνους κατοίκους γιαυτό και δεν αντιδρούμε πια… Κουραστήκαμε..

600 χρόνια κυνήγι… 600 χρόνια συστηματικός εκμαυλισμός… 600 χρόνια προδοσιών..

Εμείς το έχουμε ξεχάσει και έχουμε εκφυλιστεί και έχουμε τυφλωθεί από τα Ευρωπαικά φώτα αλλά ο Θεός δεν ξεχνά… και δε ξεχνά γιατί είναι μαζί Του οι μάρτυρες και προσεύχονται για εμάς…Προσεύχονται για την λύτρωση.. Προσεύχονται η Ελληνική Επανάσταση να ολοκληρωθεί και να ξαναλάμψει το πολύτιμο πετράδι που λέγεται Ελληνισμός…

Εληλυθεν η ωρα ινα δοξασθει ο υιος του ανθρωπου

Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας και με συγχωρείται αν σας κούρασα.

Ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός να σας φωτίζει και να σας ευλογεί.

Πάνος Ν.
Ιωάννινα.

Ειλικρινά, τι παραπάνω θα μπορούσα να συμπληρώσω εγώ; Ο κύριος Πάνος Ν, τα είπε…ΟΛΑ! Ακόμη και η παρομοίωση του …τραίνου με τους Έλληνες και τους…άλλους ως επιβάτες, είναι απλά τόσο αληθή, όσο συγκλονιστική είναι η ίδια η πραγματικότητα την οποία παρουσιάζει με τον τρόπο αυτό.

Όσον αφορά τώρα τους ίδιους τους εκπροσώπους της επίσημης Εκκλησίας που έχουν κατακρεουργήσει τον Θείο Λόγο ασπαζόμενοι έναν χυδαίο νέο-φιλελεύθερο αστικό οπτιμισμό που διαπνέεται από τον ήδη υφιστάμενο “γνωστικό” αριστερισμό, ένα μόνο θα πώ:

Ουαί τοις ηττημένοις, Γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριταί!

Εφ’ όσον υπάρχουν ακόμη Έλληνες, η Ορθοδοξία θα σταθεί όρθια ό,τι και να γίνει και πολύ σύντομα όλο αυτό το σάπιο “θρησκευτικό” ικρίωμα θα καταρρεύσει με πάταγο, μαζί με όλο το “Ψευτορωμαίΐκο”

Ο Θεός δεν έχει πεί ακόμη την τελευταία Του λέξη. Αλίμονο σ’ αυτούς όμως που θα Την ακούσουν!

Πύρινος Λόγιος
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.