Πέμπτη 23 Ιουνίου 2022

H Τουρκία στην αγκαλιά της Αγγλίας

 

Στην αγορά μαχητικών αεροσκαφών Eurofighter Typhoon είναι πιθανό πως θα «στραφεί» η τουρκική κυβέρνηση εάν το αίτημα αγοράς νέων F-16 από τις Ηνωμένες Πολιτείες αλλά και εκσυγχρονισμού των ήδη υπαρχόντων δεν γίνει αποδεκτό, σύμφωνα με το MiddleEastEye που επικαλείται τουρκικές πηγές. 

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, θα πρέπει να αναφερθεί πως, για να πωληθούν Eurofighter στην Τουρκία, θα πρέπει επίσης να συμφωνήσουν, πέρα από τους Βρετανούς (οι οποίοι έχουν εν τω μεταξύ, τους περασμένους μήνες, άρει όλους τους περιορισμούς που είχαν επιβάλει στις εξαγωγές αμυντικού υλικού προς την Τουρκία), και οι Γερμανοί, οι Ισπανοί και οι Ιταλοί (εκεί θα αποκαλυφθεί ποιός είναι με ποιόν και τι ρόλο παίζει για το συνολικό μέλλον της Ενωμένης Ευρώπης).

Τον Μάρτιο του 2019 ο τούρκος πρόεδρος δήλωσε σε προεκλογική συγκέντρωση στην Αττάλεια ότι τα λεγόμενα τουρκικά «σύνορα της καρδιάς μας» επεκτείνονται μέχρι την Καραϊβική και τη Νότια Αφρική.

Η δήλωση του δεν σχολιάστηκε εκτενώς ούτε και έλαβε τη δέουσα προβολή στα ελληνικά μμε προφανώς γιατί θεωρήθηκε ως μία ακόμα από τις λεκτικές προεκλογικές υπερβολές του Ερντογάν. Είναι όμως έτσι; ο πρόεδρος τρελάθηκε ξαφνικά και φαντάζεται τη Τουρκία κοσμοκράτειρα; Τι δουλειά έχουν οι τούρκοι σε περιοχές που ιστορικά δεν έχουν πατήσει ούτε καν το ποδι τους;

Αντίο ΕΕ ,καλημέρα Αγγλία

Όπως πρώτος αποκάλυψα στο άρθρο μου: «Δημήτρης Αλεξόπουλος : Αποκάλυψη: η Αγγλία είναι πίσω απ’το μακελειό στη Νέα Ζηλανδία ; άραγε η Τουρκία θα γίνει μέλος της βρετανικής κοινοπολιτείας ;» η Τουρκία έχει ως εναλλακτική της ενταξης στην ΕΕ την είσοδο της στην Βρετανική κοινοπολιτεία (σήμερα Κοινοπολιτεία των Εθνών). Η Αγγλία σκοπεύει ν’αναβαθμίσει παγκόσμια την κοινοπολιτεία ως το αντίπαλο δέος της ΕΕ. η Τουρκία πρόκειται να ενταχθεί-έστω και άτυπα στην αρχή-στην βρετανική κοινοπολιτεία και κατ’επέκταση στη συμμαχία AUKUS ή ακόμα και αντίστροφα:πρώτα στρατιωτική σύμμαχος και μετά μέλος της κοινοπολιτείας των 700 εκατομμυρίων μουσουλμάνων. Όσο εξωφρενικό και αν ακούγεται αυτό η προετοιμασία και τα βήματα προς αυτή τη κατεύθυνση έχουν ήδη ξεκινήσει.

Τα σύνορα της καρδιάς μας είναι τα σύνορα της Κοινοπολιτείας

Ο παραλογισμός των δηλώσεων Ερντογάν λοιπόν γίνεται εύκολα κατανοητός αν πάρουμε ένα χάρτη της κοινοπολιτείας και δούμε τα όρια της τα οποία εντελώς συμπτωματικά ταυτίζονται με τα όρια της καρδιάς μας του τούρκου προέδρου.

Η Κοινοπολιτεία έχει 700 εκατομμύρια μουσουλμάνους πολίτες στους κόλπους της ενώ η ΕΕ μερικά ελάχιστα. Ο Ερντογάν σκοπεύει να επανενεργοποιήσει τον θεσμό του Χαλίφη του Ισλάμ,δηλαδή του υπέρτατου αρχηγού όλων των μουσουλμάνων ο οποίος λογοδοτεί μόνο στον Αλλάχ. Τα πρώτα βήματα έγιναν ήδη καθώς έχει αναλάβει την κηδεμονία των μουσουλμάνων παγκόσμια χωρίς κανείς να του το ζητήσει.



 
Τι σχεδιάζουν οι άγγλοι;

Θέλουν να βάλουν έλληνες και τούρκους να χτυπηθούν μεταξύ τους έτσι ώστε να ξεκινήσει ένα ντόμινο εξελίξεων που θα παρασύρει τους χριστιανικούς πληθυσμούς της Ευρώπης κατά των μουσουλμανικών και αυτό θα οδηγήσει στη διάλυση της Ε.Ε και την Αγγλία ως ρυθμιστή και δήθεν ειρηνοποίο μεταξύ χριστιανών και μουσουλμάνων.

ΒΑΣΙΚΟ ΑΞΙΩΜΑ ΤΩΝ ΑΓΓΛΩΝ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ: «ΑΝ ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΈΧΟΥΜΕ ΤΟΤΕ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΜΕ» δηλαδή όταν η Αγγλία δεν συμμετέχει σε κάποιο οργανισμό ισχύος τότε φροντίζει με κάθε τρόπο να εξαφανιστεί ο οργανισμός.

Η Αγγλία όμως θέλει να καταστήσει όσο βέβαια αυτό είναι δυνατό ως αντίπαλο δέος της Ε.Ε την βρετανική κοινοπολιτεία.Έτσι μετά το Brexit θα εντείνει τη προσπάθεια μεγαλύτερης προσέγγισης των κρατών μελών της κοινοπολιτείας. Πρώτο δείγμα θα είναι η ΕΙΡΗΝΕΥΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΙΝΔΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΚΙΣΤΑΝ την οποία θα φέρει είς πέρας ο πρίγκιπας ΚΑΡΟΛΟΣ ως μέγας ειρηνοποιός. Αυτό θα δώσει το αναγκαίο κύρος στην Κοινοπολιτεία για να φανεί ως Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΤΗΣ Ε.Ε για όσα κράτη επιζητούν ένταξη σε διεθνείς οργανισμούς ισχύος. Σημειωτέον ότι η Κοινοπολιτειά θα έχει ΤΡΕΙΣ ΠΥΡΗΝΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ενώ η Ε.Ε μία-τη Γαλλία.

Δημήτρης.Α.Αλεξόπουλος
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.