Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2022

Θρησκείες και μυστικές υπηρεσίες! Ο Ζελένσκι ανακατεύεται με την Ορθοδοξία

Θρησκείες και μυστικές υπηρεσίες! Ο Ζελένσκι ανακατεύεται με την Ορθοδοξία | infoXAK (ΒΙΝΤΕΟ)

infoXAK: Θρησκείες και μυστικές υπηρεσίες! Ο Ζελένσκι ανακατεύεται με την Ορθοδοξία

Η ρωσική εκκλησία της Ουκρανίας στο στόχαστρο Ζελένσκι
Αντικείμενο ανάλυσης από τις υπηρεσίες πληροφοριών των μεγάλων χωρών οι θρησκείες

Πριν από 13 ημέρες η SBU, οι ουκρανικές μυστικές υπηρεσίες δηλαδή, έκαναν έφοδο στο μοναστήρι της Λαύρας των Σπηλαίων στο Κίεβο. Οι ουκρανικές αρχές εισέβαλαν στις εγκαταστάσεις με πάνοπλους άνδρες για να ελέγξουν, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, αν αποτελεί άντρο υπόθαλψης δολιοφθορέων, αποθήκευσης οπλισμού και να σταματήσει η κήρυξη του ρωσικού αφηγήματος.

Βλέπετε, το 2019, οι ηγέτες της Ορθοδοξίας αναγνώρισαν διεθνώς επίσημα την Αυτοκέφαλη Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας, μια κίνηση στην οποία αντιτάχθηκε σφόδρα η ρωσική εκκλησία.

Έτσι χιλιάδες ενορίες άλλαξαν, χιλιάδες όμως παρέμειναν πιστές στη Μόσχα! Παρότι κήρυξε την ανεξαρτησία της από το Πατριαρχείο Μόσχας μετά την εισβολή και αποκήρυξε τον πόλεμο, η ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία παραμένει ύποπτη στα μάτια της ουκρανικής κυβέρνησης.

Και δύο εβδομάδες μετά την επιχείρηση των ουκρανικών μυστικών υπηρεσιών στο μοναστήρι της Λαύρας των Σπηλαίων, στο Κίεβο, δημοσίευμα των New York Times, υποστήριξε, ότι η κυβέρνηση ζελένσκι θα συντάξει ένα νομοσχέδιο που «θα καθιστά αδύνατη στη χώρα τη λειτουργία θρησκευτικών οργανώσεων που συνδέονται με κέντρα επιρροής στη Ρωσική Ομοσπονδία».

Στο θέμα αναφέρθηκε ο Σάββας Καλεντερίδης στις 5 Δεκεμβρίου 2022, ο οποίος υποστήριξε, ότι οι θρησκείες αποτελούν αντικείμενο ανάλυσης από τις υπηρεσίες πληροφοριών των μεγάλων χωρών.

Θα γυρίσουμε τον χρόνο πίσω, στην αρχή του πολέμου της Ουκρανίας! Στα μέσα Μαρτίου, δυτικά ΜΜΕ, υποστήριζαν, ότι οι ρώσοι μυστικοί πράκτορες εισπράττουν την οργή του Βλαντίμιρ Πούτιν για την καθυστέρηση που παρατηρείται στην Ουκρανία, αφού ύστερα από δύο εβδομάδες πολέμου τα πράγματα δεν είχαν εξελιχθεί όπως προέβλεπε το αρχικό σχέδιο του Κρεμλίνου, δηλαδή ότι οι επιχειρήσεις θα ολοκληρώνονταν σε 14 ημέρες. Και αναρωτιόμαστε μήπως οι μυστικές υπηρεσίες δημιούργησαν μια ψευδή εικόνα για την αντίσταση των Ουκρανών, με βάση τις πληροφορίες που έπαιρναν, από τις χιλιάδες ενορίες που παρέμειναν πιστές στη Μόσχα, μετά την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας της Ορθόδοξης Ουκρανικής Εκκλησίας;

Πάντως δημοσίευμα της Washington Post ανέφερε τον περασμένο Αύγουστο, ότι το τμήμα της FSB, γνωστό ως Διεύθυνση επιχειρησιακής πληροφόρησης, ετοίμαζε αρκετά χρόνια στην Ουκρανία το δικό της φιλορωσικό δίκτυο πρακτόρων. Ενημέρωνε την ηγεσία της Ρωσίας για το ότι η εξουσία στο Κίεβο θα καταρρεύσει μετά την ρωσική εισβολή. Όπως επισημαίνει η αμερικανική εφημερίδα, στην FSB είτε εκτίμησαν λάθος την κατάσταση ή γνωρίζοντας την πραγματική κατάσταση για την αμυντική ικανότητα της Ουκρανίας δεν τόλμησαν να το αναφέρουν στον Βλαντίμιρ Πούτιν.
 
 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.