Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2023

Στο Κίεβο πραγματοποιήθηκε οικουμενιστική «προσευχή ενότητας» από εκπροσώπους των Παπικών, των Ουνιτών, του Φαναρίου και των Ορθόδοξων Σχισματικών

 


Στο Κίεβο πραγματοποιήθηκε οικουμενιστική «προσευχή ενότητας» από εκπροσώπους των καθολικών, των ουνιτών, του Φαναρίου και των ορθόδοξων σχισματικών

Ελένα Γιούφερεβα

Ο επικεφαλής της Ουκρανικής Ελληνο-Καθολικής Εκκλησίας και ο έξαρχος του Φαναρίου αναφέρθηκαν στην επιθυμία τους για ενότητα.

Όπως αναφέρει η Υπηρεσία Τύπου της Ουκρανικής Ελληνο-Καθολικής Εκκλησίας, στις 20 Ιανουαρίου του 2023, στο ναό της Αναστάσεως του Χριστού στο Κίεβο (Ουκρανικής Ελληνο-Καθολικής Εκκλησίας) πραγματοποιήθηκε οικουμενιστική «προσευχή ενότητας», στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι της Ουκρανικής Ελληνο-Καθολικής Εκκλησίας (ΟΕΚΕ), του Οικουμενικού Πατριαρχείου, της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας (ΡΚΕ) και της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας (ΟΕΟ).

Την «προσευχή ενότητας» την οργάνωσε η επιτροπή της ΟΕΚΕ που είναι αρμόδια για διαθρησκευτικές και διαομολογιακές σχέσεις.

Στην οικουμενιστική προσευχή προΐστατο ο επικεφαλής της ΟΕΚΕ Σβιατοσλάβ Σεβτσούκ. Επίσης, σε αυτήν συμμετείχαν ο Αποστολικός Νούντσιος στην Ουκρανία Βισβάλντας Κουλμπόκας (ΡΚΕ), ο έξαρχος του Οικουμενικού Πατριαρχείου στο Κίεβο Μιχαήλ Ανίσενκο, οι εκπρόσωποι της ΟΕΟ και προτεστάντες. Κατά τη διάρκεια της ακολουθίας εκφωνούνταν δεήσεις «υπέρ της ειλικρινούς ενότητας του λαού μας».

Ο Σβιατοσλάβ Σεβτσούκ δήλωσε ότι «η αρχιερατική προσευχή εκφράζει τη βαθύτατη επιθυμία του Θεού για την ενότητα ανάμεσα στους μαθητές».

Ο Έξαρχος του Οικουμενικού Πατριάρχη δήλωσε ότι «όλες οι χριστιανικές ομολογίες καταβάλλουν προσπάθειες ώστε με όλα τα δυνατά μέσα να επιτευχθεί η προσέγγιση προς την ποθούμενη ενότητα». Σύμφωνα με τον ίδιο, «πρέπει να διακηρύσσουμε την επιθυμία μας για την ενότητα. Αυτήν ακριβώς την ενότητα, για την οποία προσευχόταν ο Κύριος Ιησούς Χριστός».

Ελένα Γιούφερεβα
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.