Δευτέρα 27 Μαρτίου 2023

Πούτιν: Οι ΗΠΑ έχουν εγκαταστήσει ΠΥΡΗΝΙΚΑ (και) στην Ελλάδα!!!

 

Στο «πυρηνικό κάδρο» και η χώρα μας!

Παραχωρώντας συνέντευξη στο κρατικό Rossiya 24, ο Πούτιν ανακοίνωσε αιφνιδιαστικά την τοποθέτηση τακτικών πυρηνικών στο έδαφος της Λευκορωσίας.

Αυτό θα είναι το δεύτερο έδαφος στη Βαλτική όπου τοποθετούνται ρωσικά πυρηνικά, μετά την διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης.

«Η Μόσχα και το Μινσκ συμφώνησαν να τοποθετήσουν τακτικά πυρηνικά όπλα στο έδαφος της Λευκορωσίας. Ο λόγος για ένα τέτοιο βήμα ήταν η δήλωση του Ηνωμένου Βασιλείου για την προμήθεια πυρομαχικών με απεμπλουτισμένο ουράνιο στην Ουκρανία».

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέφερε ο Έλληνας δημοσιογράφος με έδρα τη Μόσχα, Θανάσης Αυγερινός, γίνεται λόγος για τουλάχιστον 10 στρατηγικά αεροσκάφη που μπορούν να μεταφέρουν πυρηνικά όπλα.

Ήδη από τις 3 Απριλίου θα ξεκινήσει η εκπαίδευση των πληρωμάτων, με το χρονοδιάγραμμα να προβλέπει ολοκλήρωση της κατασκευής του ειδικού χώρου (ή χώρων) φύλαξης πυρηνικών την 1η Ιουλίου.

Σημαντική σημείωση αποτελεί το γεγονός πως τα πυρηνικά που θα σταλούν στην γειτονική Λευκορωσία δεν θα αλλάξουν ιδιοκτησιακό καθεστώς, δηλαδή θα εξακολουθήσουν να είναι ρωσικά.

Μάλιστα πάνω σε αυτό, ο Πούτιν «πάτησε» στην τακτική των ΗΠΑ να μεταφέρουν επίσης πυρηνικά όπλα σε χώρες-συμμάχους.

Το πλέον ανησυχητικό -που επιβεβαιώνει εν μέρει τις υποψίες πολλών δεκαετιών- είναι η αναφορά του Πούτιν και στην Ελλάδα!!!

Σύμφωνα με τον Αυγερινό, ο «Τσαρ Βλαντ» ανέφερε 6 νατοϊκές ευρωπαϊκές χώρες που φιλοξενούν ΠΥΡΗΝΙΚΑ του ΝΑΤΟ. Ανάμεσά τους κατονόμασε την Τουρκία και την Ελλάδα!


Πηγή: https://www.el.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.