Παρασκευή 11 Αυγούστου 2023

«Μοιραίες συνέπειες από τις αποστολές όπλων»! Γερμανοί φοβούνται τον αφανισμό τους…

  «Είναι λάθος να δίνουμε όπλα στους Ουκρανούς».

Η γερμανική υποστήριξη προς το Κίεβο στη συνεχιζόμενη σύγκρουση με τη Ρωσία θα μπορούσε εύκολα να κλιμακωθεί σε έναν ευρύτερο ευρωπαϊκό πόλεμο και πρέπει να σταματήσει αμέσως, δήλωσε ο βουλευτής της Bundestag, Steffen Kotre.

«Οι παραδόσεις όπλων είναι λάθος. Δεν είναι αυτή η σύγκρουσή μας. Θα πρέπει να μείνουμε μακριά από όλα αυτά και φυσικά να αρχίσουμε να προωθούμε ειρηνευτικές πρωτοβουλίες», δήλωσε ο Κότρε, μέλος του κόμματος Alternative fur Deutschland, στα ανεξάρτητα γερμανικά μέσα ενημέρωσης σε συνέντευξή του.

«Οι παραδόσεις όπλων είναι σοβαρό λάθος γιατί ρίχνουν λάδι στη φωτιά του πολέμου και οδηγούν στο να συνεχίσουν οι άνθρωποι να σκοτώνονται ο ένας τον άλλον. Αυτό έχει μοιραίες συνέπειες.

Το γεγονός ότι η Γερμανία προμηθεύει όπλα και εκπαιδεύει ουκρανικά στρατεύματα στο έδαφός της σημαίνει ότι η Γερμανία δυστυχώς έχει απομακρυνθεί από την αρχή της ουδετερότητας.

Είμαστε ήδη στη «γκρίζα ζώνη» του πολέμου», τόνισε ο πολιτικός, προσθέτοντας ότι η Ουκρανία «αιμορραγεί σιγά σιγά» ως αποτέλεσμα των συνεχιζόμενων παραδόσεων όπλων.

«Υπάρχει αυξανόμενος κίνδυνος [η Γερμανία] και ολόκληρη η Ευρώπη να παρασυρθούν σε αυτή τη σύγκρουση. Γι’ αυτό οι προμήθειες όπλων είναι το τελευταίο πράγμα που πρέπει να κάνουμε», είπε ο νομοθέτης.

Ο Κότρε πρότεινε ότι μια ειρηνευτική συμφωνία θα μπορούσε να είχε επιτευχθεί εδώ και πολύ καιρό, αν δεν είχαν γίνει προσπάθειες ορισμένων συμμάχων του ΝΑΤΟ, ιδιαίτερα των ΗΠΑ και της Βρετανίας, να την «τορπιλίσουν».

Καταδικάζοντας τις κυρώσεις στη Ρωσία ως παράνομες και τονίζοντας ότι βλάπτουν περισσότερο το Βερολίνο παρά τη Μόσχα, ο Κότρε είπε ότι η Γερμανία δεν έχει άλλη εναλλακτική από το να αποκαταστήσει τη συνεργασία με τη Ρωσία για τις ενεργειακές της ανάγκες.

 

Πηγή: https://www.el.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.