Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2023

Πολυεθνική νηοπομπή 1.000 σκαφών από Τουρκία κατά Ισραήλ: «Οι περισσότεροι είναι Ρώσοι»

 

Θα ανοίξουν πυρ οι Ισραηλινοί;;

Περί τα χίλια σκάφη θα συγκεντρωθούν στο λιμάνι της Αλικαρνασσού αύριοΤετάρτη προτού κατευθυνθούν προς τη Γάζα.

Στόχος τους είναι να σπάσουν τον ισραηλινό αποκλεισμό προς τη Λωρίδα της Γάζας, καταγγέλλοντας παράλληλα το Τελ Αβίβ για τη στάση του κατά των εκατομμυρίων Παλαιστινίων.

Όπως σημείωσε σε τουρκικά μέσα ο Volkan Okçu, ένας από τους διοργανωτές της κίνησης αυτής:

«Τα σκάφη θα μεταφέρουν 4.500 άτομα από 40 χώρες. Στόχος μας είναι να απενεργοποιήσουμε τη γραμμή θαλάσσιου εφοδιασμού προς το Ισραήλ για μια εβδομάδα και 10 ημέρες.

Ανάμεσα στα 1.000 πλοία θα είναι 313 σκάφη γεμάτα με ρωσικές προμήθειες και 104 με ισπανικές προμήθειες. Οι πιο πολλοί συμμετέχοντες είναι Ρώσοι.

Θα σταματήσουμε πρώτα στην Κύπρο για να προμηθευτούμε τα απαραίτητα είδη. Μετά την Κύπρο, ο προορισμός μας θα είναι το λιμάνι Ασντότ του Ισραήλ. Πρόκειται για μια αντίδραση και μια πράξη πολιτικής ανυπακοής απέναντι στο Ισραήλ. Δεν θα έχουμε ούτε έναν σουγιά.

Γνωρίζουμε τις σοβαρές δυσκολίες που μας περιμένουν σε αυτό το σημείο. Ωστόσο, το σιωνιστικό καθεστώς δεν φαίνεται να έχει καμία πιθανότητα να επιχειρήσει μια δεύτερη τρέλα σαν εκείνη του Μαβί Μαρμαρά. Διότι τα σκάφη φέρουν αμερικανικές, βρετανικές, λουξεμβουργιανές, ρωσικές, γερμανικές, πολωνικές, ισπανικές και πολλές άλλες σημαίες. Στα σκάφη δεν θα υπάρχει ούτε ένας σουγιάς.

Χίλια σκάφη σε αυτή την περιοχή είναι ένας πολύ σοβαρός αριθμός. Το Ισραήλ δεν μπορεί να μας εμποδίσει στα διεθνή ύδατα. Δεν έχει τέτοιο δικαίωμα.

Θα πληρώσουν βαρύ τίμημα για κάθε τρέλα εναντίον ενός τέτοιου ολοκληρωμένου διεθνούς ειρηνευτικού στολίσκου. Είμαστε προετοιμασμένοι για κάθε ενδεχόμενο. Οι περισσότεροι φίλοι μας στην κοινότητα δεν σκέφτονται διαφορετικά από εμένα».


Η κατάσταση αυτή θυμίζει έντονα την περίοδο του Mavi Marmara την άνοιξη του 2010, όταν οι Ισραηλινοί επιτέθηκαν σε νηοπομπή του διεθνούς κινήματος Free Gaza. Από τη συμπλοκή σκοτώθηκαν 9 ακτιβιστές και τραυματίστηκαν αρκετοί άλλοι.

Στη νηοπομπή τότε συμμετείχαν μεταξύ άλλων και Έλληνες πολίτες, αλλά στην πελιοψηφία τους ήταν Τούρκοι.

 

Πηγή: https://www.el.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.