Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011

Ρωσία: Ο Αρκτικός δρόμος αλλάζει την παγκόσμια ναυτιλία!

Ο πρωθυπουργός της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, παρουσίασε τα σχέδια της κυβέρνησής του για τα όσα θα ακολουθήσουν το επόμενο διάστημα στην περιοχή της Αρκτικής, ως αποτέλεσμα της τήξης των πάγων.



Σε συνέδριο στο Αρχανγκέλσκ, ο Βλ. Πούτιν δήλωσε ότι η Ρωσία διαθέτει δέκα παγοθραυστικά πλοία και ετοιμάζεται να αυξήσει το στόλο της με την παραγγελία τριών ακόμα πυρηνοκίνητων κι έξι ντιζελοκίνητων, μέχρι το 2020. Για το λόγο αυτό έχουν κατανεμηθεί στον ομοσπονδιακό προϋπολογισμό 543 εκατομμύρια ευρώ για τα επόμενα τρία χρόνια.

Η Βόρεια Θαλάσσια Οδό είναι αρκετά σημαντική σε σχέση με τις υπόλοιπες, όπως δήλωσε ο Βλ. Πούτιν. Η κυβέρνησή του θέλει να καταστήσει τη συγκεκριμένη οδό ως μίας από τις βασικότερες και με παγκόσμια σημασία, η οποία θα μπορεί να ανταγωνιστεί τις παραδοσιακές οδούς.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ροσνέφτ, Έντουαρντ Χουνταϊνάτωφ ότι τα προγράμματα για άνοιγμα της υφαλοκρηπίδας στην Αρκτική είναι άνευ κινδύνου για το περιβάλλον, αποκλείοντας εντελώς τον οποιοδήποτε κίνδυνο στην έναρξη ερευνών που έχει ήδη γίνει. Σε αυτή την περίπτωση, η Ροσνέφτ έχει τη βοήθεια της αμερικανικής ExxonMobil.

Ο διευθυντής της τελευταίας στη Ρωσία δήλωσε από την πλευρά του ότι, τα όποια υπολείμματα δημιουργηθούν από τη διαδικασία εξόρυξης, θα αποθηκευτούν στον πυθμένα της θάλασσας ή θα το τοποθετηθούν σε ειδικά κοντέινερ τα οποία θα μεταφερθούν στη ξηρά για επεξεργασία.

 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.