Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

Μόσχα: Δεν έχουμε λάβει επίσημο αίτημα από την Κύπρο για δάνειο


 
 
«Δεν έχω παραλάβει επίσημο αίτημα από αυτό το κράτος για την χορήγηση ενός δανείου», τόνισε ο Αντον Σιλουάνοφ, σύμφωνα με τηλεγραφήματα των ρωσικών πρακτορείων.
Η Μόσχα δεν έχει λάβει έως σήμερα από την πλευρά της Κυπριακής Δημοκρατίας επίσημο αίτημα για τη χορήγηση δανείου, ξεκαθάρισε ο Ρώσος υπουργός Οικονομικών, αναφερόμενος σε σχετικές πληροφορίες.
«Δεν έχω παραλάβει επίσημο αίτημα από αυτό το κράτος για την χορήγηση ενός δανείου», τόνισε ο Αντον Σιλουάνοφ, σύμφωνα με τηλεγραφήματα των ρωσικών πρακτορείων.
Ευρωπαϊκή διπλωματική πηγή είχε υποστηρίξει στις 20 Ιουνίου πως η Λευκωσία σκοπεύει να ζητήσει από τη Μόσχα να της δανείσει 3 έως 5 δισ. δολάρια. Η κυπριακή κυβέρνηση δεν είχε επιβεβαιώσει την πληροφορία αυτή, άφησε όμως να εννοηθεί πως εάν θα το έκανε θα διαβίβαζε το σχετικό αίτημα πριν τις 30 Ιουνίου.
Η Ρωσία είχε χορηγήσει και το 2011 δάνειο 2,5 δισ. ευρώ στην Κύπρο για να αντιμετωπίσει τις δημοσιονομικές της δυσχέρειες για το 2012.

Ναυτεμπορική
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.