Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

Πατριάρχης Μόσχας: ''Οι στενοί δεσμοί Κράτους - Εκκλησίας ωφελούν την κοινωνία''

O Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ. Κύριλλος απέρριψε τις επικρίσεις που μιλούν για μία ισχυρή σχέση ανάμεσα στην Εκκλησία και τον Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, λέγοντας πως αυτοί οι στενοί δεσμοί λειτουργούν προς όφελος της κοινωνίας. Ομάδες της αντιπολίτευσης έχουν εκφράσει την ανησυχία τους για τους στενούς δεσμούς της Εκκλησίας με το κράτος. Ο Πατριάρχης Κύριλλος, υπογράμμισε τη σημασία της συνεργασίας μεταξύ της εκκλησίας και του κράτους και επέκρινε όσους ζητούν ένα εντελώς κοσμικό κράτος.

"Ο θεσμός της εξουσίας εμφανίστηκε στον κόσμο, σε μια κοινωνία επιρρεπή στην αμαρτία, για να μπορέσει να διασφαλιστεί πως σε αυτή την κοινωνία οι άνθρωποι θα μπορούσαν να ζήσουν μαζί», είπε ο Πατριάρχης σε ομιλία του στο Κρατικό Πανεπιστήμιο Λομονόσωφ της Μόσχας στο οποίο αναγορεύτηκε επίτιμος διδάκτορας,
"Η υποστήριξη από την Ορθόδοξη Εκκλησία στο θεσμό του κράτους δεν ισοδυναμεί με την στήριξη του ενός ή του άλλου πολιτικού σχήματος».
"Είναι απαραίτητο να καταλάβουμε ότι η προστασία του θεσμού της εξουσίας συνιστά εγγύηση για μια ακμάζουσα κοινωνία", πρόσθεσε κλείνοντας ο κ. Κύριλλος.
 
 
Πηγή: www.romfea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.