Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ:Πως θα ανάψετε φωτιά με νερό;


Απλές τεχνικές επιβίωσης στο ύπαιθρο ή ακόμα και σε ακραίες συνθήκες μπορούν να αποδειχθούν πολύτιμες.Μια από αυτές είναι η τεχνική δημιουργίας φωτιάς με τη χρήση νερού.

Ο Πωλ Όσμπορν από το δίκτυο theoutdooradventure.net δημιουργεί ένα κάτοπτρο χρησιμοποιώντας νερό και μια διάφανη πλαστική μεμβράνη, οικιακής χρήσης. Στη συνέχεια χρησιμοποιεί το κάτοπτρο για να συγκεντρώσει τις ακτίνες του ηλίου σε ένα κομμάτι χαρτί ή κάποιο άλλο εύφλεκτο υλικό.

Όπως θα δείτε και στο βίντεο, το κόλπο με το νερό δεν είναι μόνο εφικτό, αλλά και πολύ απλό. Το θέμα είναι να διατηρήσετε την εστίαση σταθερά και να σταματήσετε τη διαρροή νερού από τη μεμβράνη προς τη φωτιά.

Και τι σχέση έχει αυτό με την αειφορία και την προστασία του περιβάλλοντος θα αναρρωτηθεί κάποιος;

Κι όμως, οι τεχνικές επιβίωσης στο ύπαιθρο και η επαφή με τα στοιχεία της φύσης μας βοηθούν να συνειδητοποιήσουμε την αξία της περιβαλλοντικής προστασίας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.