Τετάρτη, 20 Μαΐου 2015

«Η Ελλάδα δεν παρεμβαίνει στην επέκταση των κυρώσεων κατά της Ρωσίας»


Η Ελλάδα συμφώνησε να μην παρέμβει στην επέκταση των αντι-ρωσικών κυρώσεων», έχει ως τίτλο το δημοσίευμα
Η Ελλάδα συμφώνησε να μην εμποδίσει την επέκταση των κυρώσεων κατά της Ρωσίας, τον Ιούνιο, στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, δήλωσε Γερμανός αξιωματούχος, ο οποίος ζήτησε την ανωνυμία, σημειώνει το ρωσικό δημοσίευμα της ‘vzglyad’.
Ο ίδιος εξήγησε ότι συμφωνία έχει επιτευχθεί με την Αθήνα το Μάρτιο, όπως αναφέρει το «Finmarket» σε σχέση με το «Bloomberg».

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του, η Ελλάδα κατά τη σύνοδο κορυφής της ΕΕ τον Ιούνιο δεν θα είναι σε θέση να εμποδίσει πρόταση για την επέκταση των περιοριστικών μέτρων.
Προηγουμένως, δημοσιεύματα είχαν θέσει την Ελλάδα στο ίδιο επίπεδο με το δυναμικό των «αρνητών» των κυρώσεων, όπως είναι η Κύπρος, η Ιταλία, η Ουγγαρία, η Σλοβακία, η Αυστρία και η Ισπανία.
Το δημοσίευμα υπενθυμίζει ότι στις 8 Απριλίου ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν και ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Αλέξης Τσίπρας, συζήτησαν το θέμα της Ουκρανίας και την επιβολή κυρώσεων κατά της Ρωσίας από την ΕΕ.
Ειδικότερα, ο Πούτιν είχε για άλλη μια φορά υπενθυμίσει ότι η Ρωσία ενδιαφέρεται τα μέγιστα για την πλήρη εφαρμογή των συμφωνικών του Μινσκ στο ανατολικό τμήμα της Ουκρανίας.
Ο Τσίπρας σημείωσε ότι η Ελλάδα «έχει επανειλημμένα εκφράσει την αντίθεσή της στη λογική της επιβολής κυρώσεων κατά της Ρωσίας», και ότι «τα μέτρα αυτά στην πραγματικότητα είναι ένας οικονομικός πόλεμος», σημειώνει το ρωσικό δημοσίευμα τονίζοντας την αλλαγή στάσης της Ελλάδας.

Πηγή: http://www.echedoros-a.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου