Πέμπτη 21 Απριλίου 2016

Ο Μ.Νετανιάχου πάει εκτάκτως στη Μόσχα για να ζητήσει την βοήθεια του Β.Πούτιν για το θέμα των Υψιπέδων του Γκολάν


Ο Μ.Νετανιάχου πάει στην Μόσχα για να ζητήσει την βοήθεια του Β.Πούτιν ώστε τα Υψίπεδα του Γκολάν να παραμείνουν υπό ισραηλινή κατοχή. Την ίδια στιγμή το Συμβούλιο του Αραβικού Συνδέσμου θα συνεδριάσει την Πέμπτη για να συζητήσει το θέμα των δηλώσεων Νετανιάχου για τα Υψίπεδα του Γκολάν.

Το Ισραήλ βλέπει ως μόνη ελπίδα του την υποστήριξη του Β.Πούτιν στο θέμα των Υψιπέδων Γκολάν

Στην προσπάθειά του αυτή ελπίζει στην υποστήριξη του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα Wirtschafts Nachrichten.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η Ρωσία καλείται να διαδραματίσει ενεργό ρόλο στην περιοχή.

Τα τελευταία χρόνια, έχουν ισχυροποιηθεί οι σχέσεις Μόσχας-Τελ Αβίβ, κυρίως λόγω της μεταναστευτικής ροής από την Ρωσία προς το Ισραήλ αλλά και λόγω της στενής συνεργασίας των δύο χωρών ως προς το θέμα του πολέμου στην Συρία.

Μέχρι τώρα οι διμερείς διαπραγματεύσεις τους δεν επισκιάστηκαν από σημαντικές διαμάχες.

Στις 21 Απριλίου, ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπεντζαμίν Νετανιάχου θα επισκεφθεί την Μόσχα όπου θα συναντηθεί με τον Ρώσο Πρόεδρο για να συζητήσουν για το μέλλον του Γκολάν.

Η Ρωσία δεν έχει λάβει ξεκάθαρη θέση στο θέμα αυτό, μέχρι στιγμής.

Η γεωγραφική θέση του Γκολάν το καθιστά σημαντικό παράγοντα ασφαλείας για το Ισραήλ.

Οι ανησυχίες του Τελ Αβίβ για επανέναρξη των συγκρούσεων στην περιοχή δεν είναι ανυπόστατες, καθώς ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών της Συρίας Faisal Mekdad απείλησε ότι η Δαμασκός ήταν έτοιμη να διεκδικήσει εκ νέου την περιοχή.

Υπενθυμίζεται ότι την Κυριακή, ο Νετανιάχου συγκάλεσε το πρώτο υπουργικό συμβούλιο στο Ισραήλ σχετικά με τα Υψίπεδα του Γκολάν, από το οποίο προέκυψε και η δήλωση ότι η περιοχή θα παραμείνει μόνιμα κάτω από τον έλεγχο του Ισραήλ.

Ταυτόχρονα το Κουβέιτ έχει ζητήσει την πραγματοποίηση διάσκεψης για να συζητήσουμε τις καινούριες προκλήσεις που δημιουργούνται από τις επικίνδυνες δηλώσεις που αφορούν τα Αραβο-Συριακά Υψίπεδα του Γκολάν. Οι δηλώσεις αυτές οδηγούν σε κλιμάκωση και συνιστούν κατάφωρη παραβίαση των κανόνων του διεθνούς δικαίου και των διεθνών αποφάσεων», δήλωσε ο πρεσβευτής του Κουβέιτ.

Η διάσκεψη θα πραγματοποιηθεί με πρωτοβουλία του Κουβέιτ και του Μπαχρέιν.

Πρόκειται για επιβεβαίωση των άρθρων μας Σφοδρή αντιπαράθεση ΗΠΑ-Ισραήλ για τα Υψίπεδα του Γκολάν – Στέιτ Ντιπάρτμεντ: «Δεν αποτελούν τμήμα του Ισραήλ» και Αιφνιδιασμός στο Ισραήλ: Ρωσία και ΗΠΑ συμφώνησαν στην επιστροφή των Υψιπέδων του Γκολάν στην Συρία μεταδίδουν τα ισραηλινά ΜΜΕ σύμφωνα με τα οποία Ρωσία και ΗΠΑ έχουν συμφωνήσει στον ανασχεδιασμό των κρατών στην περιοχή.

Ο Μ.Νετανιάχου πάει στη Μόσχα με σκοπό να πείσει τον Β.Πούτιν να αλλάξει την στρατηγική του καθώς βλέπει ότι οι ΗΠΑ στην τωρινή κατάσταση δεν ευνοούν τα συμφέροντα του Ισραήλ…

Το θέμα είναι τι θα προσφέρει ως αντάλλαγμα…

Πηγή: http://www.pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.