Δευτέρα 16 Μαΐου 2016

Αντιρωσικό μένος στην Eurovision - Πρωτιά σε προκλητικό τραγούδι Τουρκοτατάρας από την Κριμαία

Έντονο άρωμα Νέας Τάξης στον διαγωνισμό-μανιφέστο της παγκόσμιας συγχώνευσης των λαών...

Το μένος κατά της Ρωσίας παρουσιάζεται με κάθε ευκαιρία από τους εγκάθετους της Νέας Τάξης. Έτσι, ξαναχτύπησαν με τα δύο μέτρα και σταθμά τους στην Eurovision, την οποία παρακολουθούν εκατομμύρια πολιτών.

Την ώρα που απείλησαν την αποστολή της Αρμενίας επειδή σήκωσε σημαία της πολύπαθους περιοχής Ναγκόρνο-Καραμπάχ, όπου οι Αζέροι σφάζουν Αρμένιους, έτσι ώστε να ανοιχτεί καινούριο μέτωπο κατά της Ρωσίας, την πρωτιά κέρδισε ένα τουρκοταταρικό τραγούδι με... πολιτικό μήνυμα από την Ουκρανία.

Η ουκρανική συμμετοχή άφησε πίσω της τα ακλόνητα φαβορί, Αυστραλία και φυσικά την Ρωσία, της οποίας την αποστολή απάρτιζαν κυρίως Έλληνες.

Μάλιστα άλλαξε ακόμα και ο τρόπος μετάδοσης των αποτελεσμάτων, για να κερδίσει το εν λόγω τραγούδι.

Σε μουσική και στίχους της ίδιας της Jamala, το κομμάτι «1944» αναφέρεται στα γεγονότα εκείνης της εποχής στην Κριμαία και στην επαναπροσάρτησή της από τη Ρωσία, το 2014. Η ίδια η Jamala έχει να επισκεφθεί, όπως ισχυρίζεται, την οικογένειά της στη Ρωσία εδώ και δύο χρόνια, λόγω των γεγονότων, τα οποία όμως προκλήθηκαν από την Δύση σε συνεργασία με τους ουκρανούς ναζί, ενώ οι Τάταροι συνεχίζουν να απειλούν σε συνεννόηση με την Άγκυρα την Κριμαία με αποσταθεροποίηση.

Η ίδια ανήκει στη μουσουλμανική μειονότητα των τουρκογενών Τατάρων της Κριμαίας και το τραγούδι της, με τον εύγλωττο τίτλο «1944», αναφέρεται στην εξορία εκατοντάδων χιλιάδων συμπατριωτών της από την περιοχή, χωρίς να αναφέρει όμως την συνεργασία που είχαν τότε με τους Γερμανούς φασίστες κατά των Ρώσων.

Ούτε αναφέρθηκε πως το 1991 η περιοχή δόθηκε με το έτσι θέλω από το τότε καθεστώς στην τότε Ουκρανική Σοβιετική Σοσιαλιστική Δημοκρατία, προκειμένου να αποκοπεί από την Ρωσία.

Το τραγούδι της Ουκρανίας είχε προκαλέσει εξαρχής αντιδράσεις, λόγω των μηνυμάτων του για την προσάρτηση της Κριμαίας και ακόμα και η βρετανική Daily Mail κάνει λόγο για την πιο... πολιτική Eurovision όλων των εποχών.

Ο φιλοατλαντιστής Ουκρανός πρόεδρος Πέτρο Ποροσένκο χαιρέτισε βέβαια την "απίστευτη" νίκη της Τζαμάλα στην Eurovision.

Η Ρωσία είχε διαμαρτυρηθεί σχετικά με τη συμμετοχή της Ουκρανίας στον διαγωνισμό λόγω των πολιτικών υπαινιγμών του τραγουδιού αυτού, σε αντίθεση με τον κανονισμό της Eurovision που απαγορεύει «τους στίχους, την γλώσσα ή τις χειρονομίες πολιτικού ή παρεμφερούς χαρακτήρα».

Ωστόσο οι υπεύθυνοι της Eurovision έκριναν ότι οι στίχοι του τραγουδιού αυτού έχουν «ιστορικό» χαρακτήρα και επικύρωσαν την συμμετοχή του, αποδεικνύοντας περίτρανα την ανηθικότητα του θεσμού.

Ένας μάλιστα από τους κύριους επικεφαλής του φιλοευρωπαϊκού-φιλοναζιστικού κινήματος της πλατείας Μαϊντάν του Κιέβου, που οδήγησε στην ανατροπή τον Φεβρουάριο του 2014 του τνόμιμουπροέδρου της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανουκόβιτς, δήλωσε ότι θα ήταν επίκαιρο η Ουκρανία, η οποία θα φιλοξενήσει τον επόμενο διαγωνισμό της Eurovision, να τον διοργανώσει στην Κριμαία!

Τέλος να αναφέρουμε πως, στα πλαίσια της δημιουργίας «παγκόσμιου» κράτους με έναν ηγέτη στην κουρυφή, η Eurovision έκανε μια πολύ δυναμική είσοδο και στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, με την πρώτη απευθείας τηλεοπτική της μετάδοση στις ΗΠΑ, μέσω του... γκέι τηλεοπτικού δικτύου Logo.

«Ο διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision είναι τώρα πραγματικά ένα παγκόσμιο φαινόμενο» δήλωσε ο διευθυντής του διαγωνισμού, Γιον Όλα Σαντ. 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.