Παρασκευή 3 Μαρτίου 2017

Αυτή θα είναι η στάση των ΗΠΑ στα ελληνοτουρκικά


Ενδιαφέρουσα ανταπόκριση από την Ουάσινγκτον

Στην πολιτική έχουμε να κάνουμε μόνο με συμφέροντα και καλά θα κάνουν μερικοί στην Ελλάδα να σταματήσουν να ψάχνουν σωτήρες εδώ και εκεί.

Όπως μεταδίδει ο έγκυρος ανταποκριτής στις ΗΠΑ, Μιχάλης Ιγνατίου, οι ΗΠΑ αποφάσισαν να ακολουθήσουν την τακτική των ίσων αποστάσεων μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας όπως άλλωστε και η προηγούμενη αμερικανική κυβέρνηση.

Αμερικανός αξιωματούχος μίλησε υπό καθεστώς ανωνυμίας στην ιστοσελίδα mignatiou.com, και απάντησε στο βασικό ερώτημα για την αμερικανική θέση έναντι των συνεχών προκλήσεων της Τουρκίας στην περιοχή των Ιμίων.

Ο αξιωματούχος τόνισε πως «η Τουρκία και η Ελλάδα έχουν δημιουργήσει από καιρού διπλωματικά κανάλια μέσω των οποίων αντιμετωπίζουν τα θέματα του Αιγαίου».

Στη συνέχεια ανέφερε ότι «ως θέμα αρχής, οι Ηνωμένες Πολιτείες υποστηρίζουν την κυριαρχία όλων των κρατών της περιοχής, συμπεριλαμβανομένων της Ελλάδας και της Τουρκίας».

Υπενθυμίζεται πως πριν από λίγες ημέρες η Ουάσιγκτον ζήτησε δια της διπλωματικής οδού από την Άγκυρα να υιοθετήσει μια λιγότερο επιθετική στάση στο Αιγαίο, προκειμένου να αποφευχθεί η περαιτέρω αύξηση της έντασης στις σχέσεις με την Ελλάδα, η οποία ενδέχεται να οδηγήσει σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις.
 
Πηγή: http://www.el.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.