Παρασκευή 5 Μαΐου 2017

Νίκησε ο Τραμπ. Obama Care τέλος.

Τέλος το έκτρωμα του Obama Care.

Η Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, όπου την πλειοψηφία έχουν οι ρεπουμπλικάνοι, ενέκρινε σήμερα ένα ψήφισμα για την ακύρωση και την αντικατάσταση του εμβληματικού νόμου για την υγεία και την κοινωνική ασφάλιση του Μπαράκ Ομπάμα, εξέλιξη που χαρακτηρίζεται μια ρεβάνς για τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ και την υλοποίηση μιας από τις βασικές προεκλογικές του υποσχέσεις.

Οι κοινοβουλευτικοί ενέκριναν το κείμενο στη σημερινή ψηφοφορία εν μέσω μιας εξαιρετικά τεταμένης ατμόσφαιρας, με οριακή πλειοψηφία, ήτοι 217 ψήφους υπέρ έναντι 213 κατά, καθώς όλοι οι δημοκρατικοί και περίπου είκοσι ρεπουμπλικάνοι βουλευτές ψήφισαν όχι. Η συζήτηση μεταφέρεται τώρα στη Γερουσία, την άνω Βουλή των ΗΠΑ, όπου αναμένεται πως το κείμενο του νέου νόμου για την υγεία θα πάρει την τελική του μορφή.

Το να εξηγήσει κανείς γιατί το Obama Care δεν ήταν ένα καλό σύστημα υγείας δεν είναι απλό, αλλά παρά τις δήθεν παροχές του, θα αύξανε την θνησιμότητα στις ΗΠΑ, καθώς έδινε παροχές στους μουσουλμάνους μετανάστες, αλλά έκοβε την δυνατότητα στους άνεργους Αμερικάνους να έχουν ασφάλιση. Επίσης ήταν πολύ δύσκολο να έχει κανείς ένα ιατρείο, ή ένα ιατρικό κέντρο κοντά του, αφού για να ανοίξει κανείς κάτι τέτοιο, θα έπρεπε να ξοδέψει τεράστια ποσά για τον απαιτούμενο εξοπλισμό.

Επίσης οι παροχές προς τους ανεξέλεγκτους αλλοδαπούς, θα έφερναν την κατάρρευση του συστήματος υγείας μέσα στο ερχόμενο καλοκαίρι. Έτσι με το σύνθημα πρώτα η Αμερική, ο Τραμπ το κατάργησε και έφερε κάτι πιό βιώσιμο, για τους Αμερικανούς πολίτες.

Εννοείται ότι το κλάμα στο CNN και την υπόλοιπη αμερικάνικη αριστερά έχει ξεκινήσει, αφού επίκεινται και άλλες αλλαγές στην στροφή προς την πατριωτική και όχι την αριστερή Αμερική, που υποσχέθηκε ο Τραμπ.
 
Πηγή: http://www.el.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.