Παρασκευή 21 Ιουλίου 2017

Ο Τράμπ έδωσε εντολή στη CIA να πάψει την υποστήριξη ισλαμιστών στη Συρία


Τέλος στο πρόγραμμα εξοπλισμού και εκπαίδευσης «μετριοπαθών» τζιχαντιστών στη Συρία από τη CIA βάζει ο Ντόναλντ Τραμπ.
Η είδηση εάν επιβεβαιωθεί φέρνει τα πάνω κάτω στον τζιχάντ που μαίνεται τα τελευταία έξι χρόνια στην ερειπωμένη χώρα.

Όπως μεταδίδει το Al Masdar News, ο Αμερικανός Πρόεδρος αποφάσισε τελικά να εγκαταλείψει οριστικά τη μακρόχρονη υποστήριξη των ΗΠΑ προς τους υποτιθέμενους «μετριοπαθείς» ενόπλους στασιαστές.

Σύμφωνα με Αμερικανούς αξιωματούχους, ο Ντόναλντ Τραμπ έδωσε εντολή να σταματήσει το πρόγραμμα της CIA που εκπαίδευε και εξόπλιζε ισλαμιστές που μάχονται ενάντια στις κυβερνητικές δυνάμεις της Συρίας.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα είχε ξεκινήσει από τη διακυβέρνηση Ομπάμα το 2013 και αποσκοπούσε στην ανατροπή του Προέδρου Άσαντ.

Οι «μετριοπαθείς αντάρτες» που πλήττονται από αυτή την απόφαση είναι οι ισλαμιστικές συμμορίες του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA) στη νότια Συρία. Οι ομάδες του FSA στη βόρεια Συρία έχουν «υιοθετηθεί» τον τελευταίο χρόνο ανοιχτά από την Τουρκία και το Κατάρ, οπότε δεν επηρεάζονται.

Σύμφωνα με τη Washington Post η CIA αρνήθηκε να κάνει κάποιο σχόλιο για αυτή την εξέλιξη.

Αμερικανοί αξιωματούχοι όμως που μίλησαν στην εφημερίδα είπαν ότι η απόφαση του Προέδρου Τραμπ είχε παρθεί σχεδόν ένα μήνα πριν τη συνάντησή του με τον Ρώσο πρόεδρο Βλάντιμιρ Πούτιν στις 7 Ιουλίου στο περιθώριο της Συνόδου των G20.

Από τη διακοπή εξοπλισμού, εκπαίδευσης και υποστήριξης εξαιρούνται οι υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), μια κοσμική ένοπλη συμμαχία που αποτελείται από Κούρδους σοσιαλπατριώτες, Άραβες και Ασσύριους δημοκρατικούς.

Να σημειώσουμε εδώ ότι όλο το σχέδιο υποστήριξης της Μουσουλμανικής Αδελφότητας και της λεγόμενης «αραβικής άνοιξης», δηλαδή της ανατροπής των κοσμικών αραβοσοσιαλιστικών καθεστώτων και της αντικατάστασής τους από το πολιτικό Ισλάμ, ήταν της Χίλαρι Κλίντον που διετέλεσε υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ από τις 21 Ιανουαρίου 2009 έως και 1η Φεβρουαρίου 2013.

Όταν ο Μπάρακ Ομπάμα συνειδητοποίησε το κακό που είχε γίνει προσπάθησε να το διορθώσει στη Συρία.

Τότε ο Μπάρακ Ομπάμα ξεκίνησε τον εξοπλισμό των Κούρδων (Οκτώβριος 2015)και κατήργησε το πρόγραμμα της CIA που εκπαίδευε φιλότουρκους τζιχαντιστές στην Τουρκία, οι οποίοι μόλις περνούσαν τα σύνορα γίνονταν Αλ Κάιντα.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.