Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2023

Οι νεαροί Βρετανοί είναι ανοιχτοί στην απαγόρευση της Βίβλου, εκτός αν τα «προσβλητικά μέρη» μπορούν να ...διορθωθούν!

 

Σχεδόν το ένα τέταρτο των νέων Βρετανών δήλωσαν πρόσφατα ότι θα ήταν ανοιχτοί στην απαγόρευση της Βίβλου εάν πίστευαν ότι οι σελίδες της περιείχαν «ρητορική μίσους».

Η Whitestone Insights, μια ομάδα δημοσκοπήσεων, ρώτησε 2.088 ενήλικες στο Ηνωμένο Βασίλειο, ρωτώντας τους αν συμφωνούσαν με την ακόλουθη (σσ. ύπουλη) δήλωση:

Εκτός αν τα προσβλητικά μέρη μπορούν να διορθωθούν, τα βιβλία που περιέχουν αυτό που ορισμένοι αντιλαμβάνονται ως ρητορική μίσους θα πρέπει να απαγορευτούν από τη γενική πώληση, συμπεριλαμβανομένων, εάν είναι απαραίτητο, θρησκευτικών κειμένων όπως η Αγία Γραφή.

23% των ερωτηθέντων ηλικίας μεταξύ 18 και 34 ετών ήταν πιο πιθανό να συμφωνήσουν με τη δήλωση, ακολουθούμενη από το 17% των ηλικιών 35 έως 54 και το 13% των ατόμων ηλικίας άνω των 55 ετών, σύμφωνα με το Christian Today.

Τα αποτελέσματα της έρευνας έρχονται αφότου η Δρ Päivi Räsänen, μια Φινλανδή πολιτικός, βγήκε νικήτρια από μια πολυετή νομική μάχη αφού μοιράστηκε στο Twitter - τώρα X - τις απόψεις της που βασίζονται στη Βίβλο για τη σεξουαλικότητα και το σχέδιο του Θεού για το γάμο να είναι μια ισόβια ένωση μεταξύ ενός άνδρα και μιας γυναίκας.

Η Räsänen δήλωσε στο CBN Digital ότι είναι «ευγνώμων και ανακουφισμένη» αφού αθωώθηκε από τις κατηγορίες ρητορικής μίσους εναντίον της. Η Φινλανδή βουλευτής είχε κατηγορηθεί ποινικά επειδή τουίταρε ένα εδάφιο της Βίβλου.

Η Lois McLatchie της Alliance Defending Freedom UK εξέφρασε τις ανησυχίες της για τη νέα έρευνα - και επεσήμανε την Räsänen ως προειδοποιητική ιστορία.

«Ενδέχεται να μην είμαστε πλέον πλειοψηφικός χριστιανικός πληθυσμός εδώ στη Βρετανία», δήλωσε η McLatchie. «Αυτός είναι ένας ακόμη λόγος για την προστασία της ελευθερίας του λόγου και των πεποιθήσεων για όλους».

Εκτός από την περίπτωση της Räsänen, υπήρξαν περιπτώσεις απροκάλυπτης λογοκρισίας στο Ηνωμένο Βασίλειο - συμπεριλαμβανομένης μιας γυναίκας που συνελήφθη δύο φορές επειδή προσευχόταν σιωπηλά έξω από μια κλινική αμβλώσεων.

«Η λογοκρισία ενός τύπου πίστης επειδή δεν ταιριάζει με την κυρίαρχη νοοτροπία της εποχής μας δεν είναι καλύτερη από την επιβολή των ανελεύθερων νόμων περί βλασφημίας του Μεσαίωνα», δήλωσε η McLatchie.

«Χρειαζόμαστε μια ισχυρή υπεράσπιση της θρησκευτικής ελευθερίας από εκείνους που διαμορφώνουν τη νομοθεσία μας και πρέπει να εκπαιδεύσουμε τη γενιά του 'be kind' σχετικά με τις πραγματικά μισητές συνέπειες της λογοκρισίας πριν αυτός ο τύπος σκέψης παρεισφρήσει περαιτέρω στην πραγματικότητα».

 

Πηγή: https://odysseiatv.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.