Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2023

Ο Πούτιν αποκάλυψε τον λόγο που δεν ισοπέδωσε τις ουκρανικές πόλεις

Τουλάχιστον έναν από τους κύριους λόγους...

«Είμαστε ο ίδιος λαός»!

Με αυτή τη φράση ο Ρώσος πρόεδρος, στην ετήσια συνέντευξη τύπου του απάντησε σε κάτι που πολλοί είχαν απορία κατά τον πόλεμο που πλέον μετράει 22 μήνες:

Γιατί δεν ισοπεδώνει τις ουκρανικές πόλεις και ιδίως τα κέντρα λήψης αποφάσεων;

O «Τσαρ Βλαντ» δήλωσε τα εξής:

«Καταλαβαίνετε ποιό είναι το πρόβλημα; Το πρόβλημα -πάντα το έλεγα όπως και τώρα παρά την τραγωδία των συνεχιζόμενων γεγονότων- εξακολουθεί να βρίσκεται στον πυρήνα. Ρώσοι και Ουκρανοί είναι ένας λαός! Και ό,τι συμβαίνει τώρα είναι μία τεράστια τραγωδία παρόμοια με τον εμφύλιο πόλεμο μεταξύ αδελφών. Όταν τα αδέλφια βρίσκονται σε αντιμαχόμενες πλευρές, αλλά σε μεγάλο βαθμό δεν είναι δικό τους λάθος».

Σε άλλο σημείο της ίδιας συνέντευξής του ο Βλαντιμίρ Πούτιν, παρά το ότι άφησε να εννοηθεί ότι οι ρωσικές δυνάμεις θα μπορούσαν να κινηθούν προς την κατάληψη της Οδησσού, εντούτοις αναφέρθηκε στην ειρήνη και για το πώς αυτή θα μπορέσει να επιτευχθεί.

Είναι ηλίου φαεινότερον πως, εφόσον ήθελε, ο Πούτιν θα μπορούσε μέσα σε λίγες ημέρες, αφού πρώτα είχε ισοπεδώσει τον στρατό (πράγμα που έγινε), να μετατρέψει σε παραγκουπόλεις τα μεγάλα αστικά κέντρα του «εχθρού».

Ωστόσο δεν το έκανε και πλέον -σύμφωνα με τα λεγόμενά του- είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν θα το κάνει στα πλαίσια της λεγόμενης “ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης” που διεξάγει.




Πηγή: https://www.el.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.