Πέμπτη 6 Ιουνίου 2024

Πρωτοφανές συμβάν στην Τουρκία! Ασπάστηκε τον Χριστιανισμό και προκάλεσε σάλο

Υπάρχουν δε φόβοι θα βρεθούν... μιμητές στην Τουρκία των 85 εκατομμυρίων κατοίκων!

Ένας άνδρας στην Τουρκία ασπάστηκε επίσημα τον Χριστιανισμό, απαρνούμενος το Ισλάμ με στόχο να… εξαιρεθεί το παιδί του από τα μαθήματα θρησκευτικών, τα οποία είναι πλέον υποχρεωτικά στα σχολεία πρωτοβάθμιας, μέσης και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Τουρκίας.

Ουσιαστικά δηλαδή αλλαξοπίστησε (στα χαρτιά τουλάχιστον) με τη δικαιολογία πως… αποδοκιμάζει την πολιτική της κυβέρνησης Ερντογάν για τα σχολεία!

«Κι αυτό παρά το γεγονός ότι η χώρα είναι επίσημα κοσμική δημοκρατία», ανέφερε το Turkish Minute Τρίτη, επικαλούμενο την τουρκική εφημερίδα Sözcü.

Ο Bülent Sağış, ο οποίος ζει στο Αϊδίνιο , ζήτησε από το Γραφείο Πολιτικού Μητρώου του Didim να αλλάξει τις θρησκευτικές πληροφορίες στα χαρτιά του, σύμφωνα με το δικαίωμα που του προσφέρει ο νόμος.

Ο Sağış εξήγησε στο Twitter τη Δευτέρα ότι μόνο τα παιδιά των Χριστιανών στην Τουρκία εξαιρούνται από τα θρησκευτικά μαθήματα, προσθέτοντας ότι άλλαξε επίσημα τη θρησκεία του για να διαμαρτυρηθεί για τον υποχρεωτικό χαρακτήρα των μαθημάτων.

Ο Barbaros Şansal, ένας από τους πιο διάσημους σχεδιαστές μόδας της Τουρκίας και επικριτής του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, επέκρινε το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) για την εξέλιξη, εκφράζοντας τον φόβο του για όσα θα… ακολουθήσουν.

«Ο καθένας μπορεί να δηλώνει χριστιανός ή μη μουσουλμάνος τώρα απλά συμπληρώνοντας μια φόρμα στο ληξιαρχείο. Ζήτω το AKP», έγραψε ο Şansal σε ένα tweet.
 
 
Πηγή: https://www.el.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.