Πέμπτη 23 Ιουνίου 2016

Η Google καταγράφει κρυφά όλα όσα λέτε. Πως να το σταματήσετε


Χάρη σε μια λειτουργία του λογισμικού αναζήτησης, η Google έχει καταγεγραμένες δικές σας συνομιλίες χρόνων και μπορείτε να τις ακούσετε μόνοι σας.

Όλο το ευαίσθητο ιστορικό σας μπορεί να ακουστεί και να προβληθεί, μαζί με μια λίστα με όλες τις αναζητήσεις σας, στην προσωπική σας σελίδα ιστορικού της Google.

Το χαρακτηριστικό χτίστηκε στη λειτουργία αναζήτησης της Google, ως μέσο για την επίτευξη αποτελεσμάτων αναζήτησης ακριβείας. Ωστόσο, η απόλυτη ακρίβεια και το μέγεθος των δεδομένων που αποθηκεύει η Google είναι ανατριχιαστικά.

Τα καλά νέα είναι, ότι μπορείτε να το απενεργοποιήσετε και να το διαγράψετε, και στο τέλος αυτού του άρθρου, θα σας δείξουμε πώς.

Όπως αναφέρει η Independent:

"Οι ηχογραφήσεις μπορεί να λειτουργήσoυν ως ένα είδος ημερολογίου, υπενθυμίζοντάς σας τα διάφορα μέρη και τις καταστάσεις που βρεθήκατε εσείς και το τηλέφωνό σας.

"Αλλά είναι επίσης μια υπενθύμιση για το πόσο πολλές πληροφορίες συλλέγονται σχετικά με εσάς, και πόσο αντιπροσωπευτικές του εαυτού σας αυτές οι πληροφορίες μπορεί να είναι.

"Θα δείτε περισσότερα, αν έχετε ένα τηλέφωνο Android, το οποίο μπορεί να ενεργοποιηθεί ανά πάσα στιγμή απλά λέγοντας: 'OK, Google.' (« Εντάξει, Google »). Αλλά μπορεί να έχετε, επίσης, ηχογραφήσεις και σε συσκευές όπου χρησιμοποιείτε το Google. "

Ωστόσο, ακόμη και αν δεν έχετε ένα τηλέφωνο Android και πραγματοποιήσετε αναζητήσεις στο Google σε ηλεκτρονικά μέσα, η Google εξακολουθεί να ακούει.

Φυσικά, η Google υποστηρίζει ότι η πληροφορία αυτή δεν χρησιμοποιείται ποτέ προσωπικά εναντίον σας και γίνεται αποκλειστικά και μόνο για το σκοπό της διαφωτιστικής εμπειρία σας στο διαδίκτυο. Ωστόσο, φανταστείτε τις συνέπειες εάν οι πληροφορίες αυτές χρησιμοποιούνταν εναντίον σας.

Η Google επεξεργάζεται πάνω από 40.000 ερωτήματα αναζήτησης κάθε δευτερόλεπτο, κατά μέσο όρο, γεγονός που μεταφράζεται σε πάνω από 3,5 δισεκατομμύρια αναζητήσεις ανά ημέρα και 1,2 τρισεκατομμύρια αναζητήσεις ετησίως σε όλο τον κόσμο.

Τα δεδομένα από αυτές τις αναζητήσεις στη συνέχεια, αποθηκεύονται για κάθε άτομο που τις διενεργεί. Χρησιμοποιώντας αυτά τα δεδομένα ή τα αποτελέσματα των διευθύνσεων σε μια συγκεκριμένη κατεύθυνση, το μεγαθήριο του διαδικτύου θα μπορούσε να επηρεάσει ουσιαστικά ολόκληρο τον κόσμο. Εκτός από την επιρροή, η Google θα μπορούσε να προβλέψει το μέλλον με βάση τις τάσεις.

Μεγάλο μέρος αυτού του ιστορικού αναζήτησης είναι δεμένο με τα δεδομένα θέσης που ανακτώνται από τη συσκευή που χρησιμοποιείται για τη διεξαγωγή της αναζήτησης.

Έτσι, όχι μόνο η μηχανή αναζήτησης έχει πληροφορίες, σχετικά με το ποια είναι τα ενδιαφέροντά σας, αλλά διαθέτει και τα συγκεκριμένα συμφέροντά σας με βάση το πού βρίσκεστε ανά πάσα στιγμή.

Τώρα οι καλές ειδήσεις είναι ότι μπορείτε να τα σβήσετε όλα αυτά.

Μπορείτε να ξεκινήσετε πηγαίνοντας στη σελίδα ιστορικού της Google κοιτάζοντας τον μακρύ κατάλογο των εγγραφών. Η εταιρεία έχει μια συγκεκριμένη σελίδα με ηχητικά δεδομένα, καθώς και αρχείο για το πού ήσασταν στο διαδίκτυο.

Εάν δεν έχετε απενεργοποιήσει τη συγκεκριμένη λειτουργία, θα δείτε μια λίστα με τις ηχογραφήσεις, ακόμα και κάποιες που πραγματοποιούνται εκτός της εφαρμογής Google, καθώς και ένα αντίγραφο ήχου που η Google το έχει μετατρέψει σε κείμενο.

Αυτό που σας προτείνουμε, μετά τον πανικό όταν ακούσετε ή περιηγηθείτε στις ανατριχιαστικές ηχογραφήσεις της Google και του ιστορικού αναζήτησής σας, είναι να τα διαγράψετε όλα και να απενεργοποιήσετε τις λειτουργίες.

Η Independent εξηγεί ακριβώς πώς να το κάνετε αυτό:

"Για να διαγράψετε συγκεκριμένα αρχεία, μπορείτε να κάνετε κλικ στο πλαίσιο στα αριστερά και, στη συνέχεια, μετακινηθείτε προς τα πίσω στην κορυφή της σελίδας και επιλέξτε" διαγραφή ". Για να απαλλαγείτε από όλα, μπορείτε να πατήσετε το κουμπί 'Περισσότερα', επιλέξτε 'επιλογές Διαγραφής "και στη συνέχεια" Για προχωρημένους "και κάντε κλικ μέσα στην επιλογή.

"Ο πιο εύκολος τρόπος για να σταματήσετε το Google από την εγγραφή, είναι να απενεργοποιήσετε τον εικονικό βοηθό και ποτέ να μην χρησιμοποιήσετε τη φωνητική αναζήτηση. Αυτός ο τρόπος απενεργοποιεί μιά από τις πιο χρήσιμες λειτουργίες ενός τηλεφωνου Android ή της χρήσης αναζήτησης της Google. "

Τώρα που ξέρετε ότι γίνεται αυτό, σταματήστε να δίνετε εθελοντικά τα δεδομένα σας σε άγνωστα μέρη και μοιράστε αυτό το άρθρο στους φίλους και την οικογένειά σας για να δείξετε και σε αυτούς πώς να το σταματήσουν.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.