Πέμπτη, 23 Ιουνίου 2016

ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ! ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΑ ευρήματα για την Αμφίπολη και τον Μέγα Αλέξανδρο!


Στην πρώτη θέση παγκοσμίως βρίσκεται το νομισματοκοπείο της Αμφίπολής, το οποίο κατέχει τον μεγαλύτερο αριθμό νομισμάτων, τα οποία βρίσκονται σε συλλογές σε όλων τον κόσμα.

Δύο μεταπτυχιακές φοιτήτριες του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, έχοντας κάνει εξαιρετική έρευνα, εντόπισαν 13 συλλογές, 2035 νομίσματα, τα οποία προέρχονται από την Αμφίπολη. Μάλιστα, τα 866 από αυτά αφορούν την περίοδο της βασιλείας του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Οι δύο γυναίκες αποφάσισαν λοιπόν να ασχοληθούν με την Αμφιπολή, καθώς το 2014 αποκαλύφθηκε το μεγαλοπρεπές μηνμείο. Οι ερευνήτριες αποφάσισαν όμως να στρέψουν το ενδιαφέρον τους στα νομίσματα της περιόδου που χρονολογείται το μνημείο.

Πρόκειται για δύο καθηγήτριες, την Γιάννα Φλώρου και την Θωμαή Τσακπίνη. Τα ευρήματα που θα παρουσιάσουν ενδέχεται να ανατρέψουν πολλά από όσα γνωρίζαμε. Ενδεικτικά, στο νομίσματα αυτά, κυρίαρχες φιγούρες ήταν ο Μέγας Αλέξανδρος, ο Φίλιππος ο Β’, και η Ολυμπιάδα. Οι εξαιρετικές παραστάσεις φανερώνουν την επιρροή των ανθρώπων αυτών στην κοινωνία της εποχής.

Από το σύνολο των 866 νομισμάτων από την περίοδο της βασιλείας του Μεγάλου Αλεξάνδρου, τα 820 είναι ασημένια και τα 46 μπρούτζινα. Αξιοσημείωτα ευρήματα είναι και 8 χρυσοί στατήρες, οι πέντε από τους οποίους χρονολογούνται στο 294 π.Χ. και οι τρεις στο 280 π.Χ.. Τέλος εντοπίστηκαν και δύο ασημένιοι στατήρες, οι οποίο χρονολογούνται στο 336 π.Χ..
 
 
Πηγή: http://voicenews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου