Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Ανετη νίκη του Πούτιν βλέπει η πλειοψηφία των Ρώσων





Σχεδόν τα δύο τρίτα του συνόλου των Ρώσων πιστεύουν ότι ο πρωθυπουργός Βλαντίμιρ Πούτιν θα κερδίσει εύκολα τις επερχόμενες προεδρικές εκλογές, σύμφωνα με τα δεδομένα που δημοσιοποίησε σήμερα μια εταιρία ερευνών η οποία εδρεύει στην Μόσχα.
Συνολικά, το 65% των Ρώσων που ερωτήθηκαν σχετικά είπαν ότι αναμένουν ότι θα κερδίσει τις εκλογές της 4ης Μαρτίου από τον πρώτο γύρο, σύμφωνα με τα αποτελέσματα δημοσκόπησης του Πανρωσικού Κέντρου Μελέτης της Κοινής Γνώμης (VTsIOM) που επικαλείται το ειδησεογραφικό πρακτορείο Interfax.
Η έρευνα έγινε σε εθνικό επίπεδο την 7η και την 8η Ιανουαρίου σε δείγμα 1.600 ενηλίκων.

Το δημοσιευμένο προεκλογικό πρόγραμμα του Πούτιν προβλέπει την διατήρηση ενός ισχυρού κράτους και τη συνέχιση της κρατικής υποστήριξης προς τις μεγάλες επιχειρήσεις, ειδικά τη βαριά βιομηχανία και τον ενεργειακό τομέα. Αντιμετωπίζει τέσσερις αντιπάλους.
Για να κερδίσει κάποιος υποψήφιος από τον πρώτο γύρο, πρέπει να λάβει πάνω από το 50% των έγκυρων ψήφων στον πρώτο γύρο. Εάν ουδείς υποψήφιος λάβει το 50% ή παραπάνω, διεξάγεται δεύτερος γύρος ανάμεσα στους δύο επικρατέστερους.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.