Δευτέρα 9 Ιουλίου 2012

Τζαμί-"κυψέλη" τρομοκρατών σχεδίαζαν οι βρετανικές μυστικές υπηρεσίες στην Ελλάδα;


Μία αποκάλυψη της βρετανικής εφημερίδας Τhe Sunday Telegraph αναφορικά με το σχέδιο δημιουργίας τζαμιού στην Ευρώπη, των μυστικών υπηρεσιών της Βρετανίας και της Λιβύης επί Καντάφι, προκειμένου να παγιδεύουν μουσουλμάνους εξτρεμιστές φαίνεται ότι ταιριάζει απόλυτα με την προσπάθεια κατασκευής του τζαμιού στον Βοτανικό, η οποία θα χρηματοδοτείτο εν μέρει από κεφάλαια του λιβυκού κράτους, αλλά και της Σαουδικής Αραβίας!

Το τζαμί θα κατασκευαζόταν, όπως γράφει η εφημερίδα σε χώρα του ΝΑΤΟ στην περιοχή της Μεσογείου και θα αποτελούσε πόλο έλξης μουσουλάνων εξτρεμιστών οι οποίοι θα παρακολουθούντο κατ'αυτό τον τρόπο στενά από τις βρετανικές μυστικές υπηρεσίες.

Η ΜΙ6 συνεργάστηκε με τον πρώην ηγέτη της Λιβύης Muammar al-Qaddafi και τα αποκαλυπτήρια του σχεδίου έγιναν όταν στα εγκαταλελειμμένα κεντρικά γραφεία της ESO, της υπηρεσίας Ασφάλειας της Λιβύης, μετά την κατάρρευση του καθεστώτος Qaddafi βρέθηκε ολόκληρο το βρετανικό σχέδιο το οποίο είχε προχωρήσει αρκετά.

Το έγγραφο φέρεται να περιγράφει μια σειρά δράσεων που προκύπτουν από τη στενή συνεργασία μεταξύ της ESO και της ΜΙ6, μυστικής υπηρεσίας η οποία ξεκίνησε το 2003. Κατά την περίοδο αυτή, οι δύο υπηρεσίες πληροφοριών αποκατέστησαν την επαφή τους στο πλαίσιο του διπλωματικού «ξεπαγώματος» μεταξύ Λονδίνου και Τρίπολης, το οποίο ξεκίνησε με την απόφαση της Λιβύης να εγκαταλείψει το πρόγραμμα της ανάπτυξης πυρηνικών όπλων.

Με τη βοήθεια της ESO της μυστικής λιβυκής υπηρεσίας, η MI6 προσέλαβε έναν πράκτορα ο οποίος «συνδέεται στενά» με ανώτερο διοικητή της Αλ Κάιντα στο Ιράκ. Με την κωδική ονομασία "Ιωσήφ", ο πράκτορας προετοιμάστηκε για να διεισδύσει σε μια ομάδα της Αλ Κάιντα που βρισκόταν σε πόλη της δυτικής Ευρώπης.

Απώτερος στόχος του έργου του "Ιωσήφ" ήταν να συμβάλει στη δημιουργία ενός τζαμιού για την προσέλκυση μουσουλμάνων εξτρεμιστών που σχεδίαζαν να ξεκινήσουν τρομοκρατικές επιθέσεις. Η Telegraph αναφέρει ότι το όνομα της πόλης, το οποίο βρίσκεται στην ηπειρωτική νότια Ευρώπη, «δεν μπορεί να αποκαλυφθεί, για λόγους ασφαλείας», αλλά όλα δείχνουν ότι επρόκειτο για την Ελλάδα. Η χρονική περίοδος συμπίπτει απόλυτα με την έναρξη των προσπαθειών κατασκευής τζαμιού στην Αττική και το θέμα είχε τεθεί στον πρώην πρωθυπουργό Γ.Παπανδρέου κατά την επίσκεψή του στην Λιβύη το 2009!

Τον Δεκέμβριο του 2003, ο "Ιωσήφ" πήγε στο Ηνωμένο Βασίλειο μαζί με έναν αξιωματικό των μυστικών υπηρεσιών της Λιβύης που είχε παλιότερα τοποθετηθεί στο Λονδίνο. Οι δύο άντρες συναντήθηκαν με στελέχη της ΜΙ6 σε ξενοδοχείο, όπου συζητήθηκαν τα σχέδια για τη δημιουργία του τεμένους.

Μετά από κάποιο χρόνο που χρειάστηκε ώστε να αντιμετωπιστούν οι έντονες επιφυλάξεις του Ιωσήφ για την προσωπική του ασφάλεια, οι αξιωματικοί της MI6 συναντήθηκαν εκ νέου μαζί του το 2004 σε «μια πόλη στη βόρεια Αγγλία».

Ίσως η πιο αμφιλεγόμενη πτυχή της όλης επιχείρησης ήταν η απόφαση της MI6 να κρατήσει κρυφές όλες αυτές τις πληροφορίες από τις μυστικές υπηρεσίες της χώρας όπου "Ιωσήφ" έζησε και όπου το τζαμί-παγίδα ήταν να συσταθεί, παρά το γεγονός ότι η χώρα που η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε ανήκει στο ΝΑΤΟ.

Το σχέδιο θα μπορούσε να είχε αποτύχει εάν οι εξτρεμιστές μουσουλμάνοι χρησιμοποιούσαν το τζαμί ως επιχειρησιακό κέντρο από το οποίο θα εξαπέλυαν επιθέσεις κατά της χώρας υποδοχής, ή οποιοδήποτε άλλου στόχου, γράφει η Telegraph. Η υπόθεση είναι κατά παραπάνω από σοβαρή αφού φαίνεται ότι οι βρετανικές μυστικές υπηρεσίες ήθελαν να δημιουργήσουν μια "κυψέλη" τρομοκρατών στην καρδιά της Αθήνας για να τους ... παρακολουθούν πιο εύκολα!
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.