Τετάρτη 8 Αυγούστου 2012

Από τα BRIC στα MIST…


O Jim O’Neill της Goldman Sachs είχε εισάγει το 2001 το ακρωνύμιο BRIC’s για τις μεγαλύτερες αναπτυσσόμενες αγορές. Φέτος, φιλοδοξεί να καθιερώσει ένα λιγότερο γνωστό ακρωνύμιο, αυτό των MIST.

Τα MIST – το Μεξικό, η Ινδονησία, η Νότιος Κορέα και η Τουρκία – είναι τα τέσσερα μεγαλύτερα κράτη στο Goldman Sachs N – 11 Equity Fund.

Το συγκεκριμένο fund άρχισε να λειτουργεί το Φεβρουάριο του 2011 με στόχο να κάνει επενδύσεις στις αγορές που ο Ο’Neill θεωρεί ότι θα είναι επόμενες 11 μεγαλύτερες ανάμεσα στις αναπτυσσόμενες και έχει ήδη κέρδη 12%, έναντι 1,5% του αντίστοιχο fund της Goldman Sachs για τα BRIC’s.

“Παρατηρούμε σταθερές εισροές στο N -11 fund κάθε εβδομάδα” ανέφερε στο Bloomberg o O’Neill.

“Δεν έχει επηρεαστεί από την απογοήτευση στις ΗΠΑ και φυσικά στις ευρωπαϊκές αγορές και την απογοήτευση σε κάποιες αγορές των BRIC” πρόσθεσε ο O’Neill. Ο Ο’Νeill υποστήριξε ότι εμπνεύστηκε την ιδέα για το N-11 fund σε ένα ταξίδι στην Κίνα και την Ν. Κορέα πριν από δύο χρόνια, ως ένα μέσο για να βοηθήσει τους επενδυτές να επωφεληθούν από την ανάπτυξη πέρα από τα κράτη των BRIC’s.
 
Πηγή: http://olympia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.