Παρασκευή 5 Απριλίου 2013

ΚΑΙ ΤΡΙΤΟ ΑΓΩΓΟ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΘΑ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΟΙ ΡΩΣΟΙ!

15Tρίτο αγωγό φυσικού αερίου θα κατασκευάσει η Ρωσία προκειμένου να "ξεδιψάσει" την Ευρώπη και να είναι πλήρως ανεξαρτητοποιημένος ο εφοδιασμός της σε φυσικό αέριο.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν σε συνάντηση με τον επικεφαλής της εταιρείας Αλεξέι Μίλερ, δήλωσε χθες, ότι η Gazprom θα πρέπει να επιστρέψει στο σχέδιο κατασκευής της δεύτερης φάσης του αγωγού φυσικού αερίου Γιαμάλ-Ευρώπη.

Ο πρόεδρος σημείωσε, ότι η κυβέρνηση πρακτικά είχε εγκαταλείψει το σχέδιο Γιαμάλ-Ευρώπη-2 λόγω της κατασκευής του Nord Stream και του South Stream, "Αλλά τώρα αναγκαστικά θα επανέλθει".

«Πρόκειται για βελτίωση της ασφάλειας παροχής φυσικού αερίου στην Πολωνία, τη Σλοβακία, την Ουγγαρία», πρόσθεσε ο πρόεδρος.

Ο νέος αγωγός θα περάσει από την Λευκορωσία, αλλά η βασική είδηση είναι ότι πλέον στρατηγικά η Πολωνία "έσπασε" και δέχθηκε να εφοδιάζεται με ρωσικό φυσικό αέριο. Αυτός ήταν και ο βασικός στόχος της Ρωσίας όταν κατασκεύασε υποθαλάσσια τον Nord Stream στην Βαλτική: Να αποφύγει την Πολωνία για να μην επαναληφθεί το σκηνικό με τον εκβιασμό που είχε δεχθεί από την Ουκρανία για τα τέλη διέλευσης. Τώρα πετύχαν "μ'ένα σμπάρο δυο τρυγόνια"...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.